Agitator Rye Rye

Agitator Rye Rye

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Kypsytysaika: Montako lie vuotta
Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Ruotsi
Lisätty sivustolle: 06.07.2024

Tätä viinaa saa tätä kirjoittaessa ainoastaan Ruotsin Systembolagetista. Minua lähimpänä olevasta (133 km) Haaparannan toimipisteestä tätä ei kuitenkaan hyllystä löytynyt, vaan piti luoda tili bolagetin sivuille ja tilata se. Toimitustavaksi valitsin noudon Haaparannan viinakaupasta (koska vaihtoehtoja ei juuri ollut), joten onneksi olkoon vaimo, pääset pian käymään IKEAssa!

Ruisviski on ruotsalaisen Agitator-tislaamon ja maineikkaan ruotsalaisen baarimestarin, Emil Årengin yhteistyönä tuottama viski. Viski on sekoitus Agitatorin itse tislaamaa viskiä, toisen eurooppalaisen tislaamon viskiä ja amerikkalaista ruisviskiä. Viskiä on kypsytetty peräti neljänlaisessa puutynnyrissä: bourbon (käytetty valkotammi), uusi tammi, sherry ja kastanjapuu.

Koska kyseessä on blended viski, eli se on sekoitus useita eri viskejä, on vaikea määritellä viskin kyptysytsaikaa. Mitään yhtenäistä kypsytysaikaa blendissä käytetyille viskeille tuskin löytyykään, sillä niitä ei yleensä kypsytetä yhdessä lainkaan ennen pullotusta.

Åreng pyörittää tätä kirjoittaessa Facit-baaria Umeåssa (kieltäydyn kirjoittamasta Uumaja…) ja siellä käytetään drinkkien ainesosina lähes yksinomaan kotimaisia (ruotsalaisia) alkoholeja, mikä on harvinaista. Minä tutustuin Årengiin hänen YouTube-kanavansa kautta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

En ole vielä arvioinut tätä baarikaapissani odottavaa alkoholia.

KOKONAISARVOSANA: 0 / 100

Agitator Rye Rye drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Agitator Rye Rye? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.