![Aperol](https://www.miksologia.fi/wp-content/uploads/2023/08/aperol.png)
Aperol
Alkoholilaji: Katkero (amaro)Katkero Valmistusmaa: Italia Alkoholi: 11 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 12.04.2022 Kauppa: Berlin Bottle |
Aperolia kutsutaan tottumattoman Campariksi, sillä tämä on makeampi ja vähemmän kitkerä kuin Campari. Todellisuudessahan nämä ovat kaksi ihan eri tuotetta (saman omistajan alaisuudessa) eri tarkoituksiin, joten niitä ei pitäisi vertailla.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Pullo ei ole ihmeellisen näköinen, mutta ajaa asiansa. Juoman kirkkaanpunainen väri on kuitenkin väriläiskä alkoholien maailmassa. Aperol tuoksuu hedelmäiseltä, mutta siinä on myös kevyesti etanolinen tuoksu, joka saattaa itse asiassa ollakin enemmän kitkeryyden tuoksua. Oli mitä oli, se ei ole täydellinen, joskin hyvä. Suutuntuma on paksun sokerinen. Keskinkertaista vahvempi kitkeryys tulee pian esiin ja vasta sen jälkeen raikkaammat, marjaisat maut pyrkivät rinnalle siinä kovin hyvin onnistumatta. Maku on ihan ok, mutta voisihan se hieman marjaisampikin olla.