Appleton Estate Nassau Valley Cask 21 Year

Appleton Estate Nassau Valley Casks 21 Year

Valmistaja: Appleton Estate
Alkoholilaji: Rommi (tumma)Rommi
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: Jamaika

Appleton Signature Blend oli ensimmäinen maistamani jamaikalainen rommi ja tykästyin siihen heti. Sen jälkeen olen maistanut useampaa jamaikalaista rommia muutamalta valmistajalta ja pääsääntöisesti pitänyt niistä. Näin kauan  kypsytettyä (vähintään 21 vuotta) rommia en kuitenkaan ole maistanut yhdeltäkään valmistajalta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullohan on kutakuinkin kauneinta mahdollista muotoilua naisellisine kurveineen ja etiketti on läpinäkyvää tarraa lasin pinnassa. Korkin hattu on painava (metallia) ja todella elegantti. Valitettavasti itse korkkikorkki on synteettistä, eikä aitoa luonnonkorkkia. Rommin tuoksussa on vahvoja vivahteita niistä jamaikalaisista aromeista, joista itse nautin kovasti. Epäilen kuitenkin, että juuri pitkä kypsytysaika on pehmentänyt tuoksuja, joten mitenkään superfunky tämä ei ainakaan tuoksun perusteella ole. Rommi on väriltään tummaa ja käsitykseni on, että Appleton ei käytä rommeissaan lisättyä sokeria tai väriaineita lainkaan.

Maku on, tuoksun tavoin, pehmeä mutta täyteläinen. Etanolin mausta ei ole jälkeäkään. Alkoholin polte suussa on muutenkin vallan hillitty, mutta maku on kuitenkin monella tavalla intensiivinen. Makuja riittää vaikka pienelle kylälle, mutta ne eivät ole lainkaan niin funkyjä kuin nuoremmissa jamaikalaisissa. Maussa on erityinen tummien hedelmien vivahde, joka on selvästi havaittavissa joka hörpyllä. Tämä on kuitenkin raakaa viinaa, eikä tämäkään viina tee minusta raa’an viinan ystävää. Tämä kuitenkin antaa viitteitä siitä, että viina voi olla raakanakin lähes nautintotasoa. On tämä parasta väkevää viinaa, jota olen koskaan raakana maistanut. Kannatti maksaa, hyvää joulua minulle!

KOKONAISARVOSANA: 90 / 100 (05.12.2023)

Maku: 85
Tuoksu: 95
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Appleton Estate Nassau Valley Casks 21 Year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Appleton Estate Nassau Valley Casks 21 Year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.