Appleton Reserve Blend 8 Year

Appleton Estate Reserve Blend 8 Year

Valmistaja: Appleton Estate
Alkoholilaji: Rommi (kulta)Rommi
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: Jamaika
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Appletonin jamaikalaiset rommit ovat olleet minun makuuni aiemmin, joten ennakkoon en ainakaan keksi mitään syytä miksi näin ei olisi tälläkin kertaa. Myönnän, että odotukset tämän rommin kohdalla ovat ihan katon rajassa.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Appletonin pullot ovat todella kauniita naisellisine kurveineen. Valitettavasti etiketti ei tässä pullossa yllä ihan samalle tasolle yksinkertaisella designillaan vaikka pullon kaulaa ympäröikin erillinen kaulaetiketti kauniilla kuvalla tislaamolta tai suokeriruokopellolta. Pullon sisällön ulkonäköä sen sijaan ei voi moittia, sillä tumma rommi vaan on kaunista katseltavaa. Korkin yläosa on puuta, mutta itse nesteen pysäyttävä korkki on synteettistä korkkia. Rommin tuoksu on hedelmäinen, enkä nuuhkimalla havaitse lainkaan etanolin läsnäoloa. En kuitenkaan havaitse myöskään sitä Appletonin rommeille tyypillistä jamaikalaista “funkkia”, johon kuuluu mm. eräänlainen ylikypsän banaanin tuoksu. Ensimmäisen hörpyn päälimmäiset tuntemukset ovat voimakas hedelmäisyys ja vahva alkoholin poltteen tunne suussa ja kielellä. Toisella hörpyllä polte on vähintäänkin puolittunut ja suuhun jää sekalainen tummien hedelmien maku yhdessä rusinan maun kanssa. En kuitenkaan vieläkään maista sitä paljon kaipaamaani banaanin makua. Kolmas hörppy vahvistaa toisen hörpyn havainnot ja koen lievää pettymystä. Rommi on laadukkaan makuinen, mutta siitä jäi puuttumaan se, mitä eniten odotin.

KOKONAISARVOSANA: 82 / 100 (01.06.2024)

Maku: 75
Tuoksu: 95
Pullon ulkonäkö: 85
Juoman ulkonäkö: 100

Appleton Estate Reserve Blend 8 Year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Appleton Estate Reserve Blend 8 Year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.