Barbancourt 3 stars 4 years

Barbancourt 4 Year

Valmistaja: Barbancourt
Kypsytysaika: 4-6 vuotta
Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Haiti
Lisätty sivustolle: 25.03.2024

Haitilaiset Barbancourt-rommit valmistetaan, kuten martiniquelaisetkin rommit, tuoreesta sokeriruokomehusta melassin sijasta. Molempia kutsutaan ranskalaistyylisiksi agricole-rommeiksi. Tätä rommia on kypsytetty vähintään neljä vuotta ranskalaisissa Limousin-tammisissa tynnyreissä. Rommia kutsutaan myös nimellä 3 star.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Maistelen ja arvioin samassa istunnossa sekä 4-, 8- että 15-vuotiaat Barbancourt-rommit ja vertailen niitä keskenään(kin).

Pullot ovat etikettiä lukuun ottamatta identtiset, eikä etiketeissäkään niin suurta eroa ole, että se arvosanoissa näkyisi. Pieneksi yllätyksekseni myös nesteet ovat käytännössä saman värisiä keskenään, vaikka kypsymisaika vaihtelee aika merkittävästikin. Tuoksuissa kuitenkin on eroja. Tämä perheen nuorin tuoksuu yllättävän vähän vastaleikatulta nurmikolta ollakseen agricole. Etanoli on tuoksussa selvästi havaittavissa.

Rommin maku on ihan erilainen kuin mitä odotin. Se on pehmeä. Alkoholin polte on vähäinen, eikä agricole-rommista tuttua kasvimaisuutta ole lainkaan. Ihan helposti tätä voisi luulla melassista valmistetuksi rommiksi. Seuraavaksi teen kolmesta Barbancourtista Daiquirit.

KOKONAISARVOSANA: 76 / 100 (06.04.2024)

Maku: 70
Tuoksu: 80
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 80

Barbancourt 4 Year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Barbancourt 4 Year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.