
Barbancourt 4 Year
Valmistaja: Barbancourt Valmistusmaa: Haiti Alkoholi: 40 % | Kypsytysaika: 4-6 vuotta Lisätty sivustolle: 25.03.2024 Lähde: Excellence Rhum |
Haitilaiset Barbancourt-rommit valmistetaan, kuten martiniquelaisetkin rommit, tuoreesta sokeriruokomehusta melassin sijasta. Molempia kutsutaan ranskalaistyylisiksi agricole-rommeiksi. Tätä rommia on kypsytetty vähintään neljä vuotta ranskalaisissa Limousin-tammisissa tynnyreissä. Rommia kutsutaan myös nimellä 3 star.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Maistelen ja arvioin samassa istunnossa sekä 4-, 8- että 15-vuotiaat Barbancourt-rommit ja vertailen niitä keskenään(kin).
Pullot ovat etikettiä lukuun ottamatta identtiset, eikä etiketeissäkään niin suurta eroa ole, että se arvosanoissa näkyisi. Pieneksi yllätyksekseni myös nesteet ovat käytännössä saman värisiä keskenään, vaikka kypsymisaika vaihtelee aika merkittävästikin. Tuoksuissa kuitenkin on eroja. Tämä perheen nuorin tuoksuu yllättävän vähän vastaleikatulta nurmikolta ollakseen agricole. Etanoli on tuoksussa selvästi havaittavissa.
Rommin maku on ihan erilainen kuin mitä odotin. Se on pehmeä. Alkoholin polte on vähäinen, eikä agricole-rommista tuttua kasvimaisuutta ole lainkaan. Ihan helposti tätä voisi luulla melassista valmistetuksi rommiksi. Seuraavaksi teen kolmesta Barbancourtista Daiquirit.