Barbancourt Réserve du Domaine 15 years

Barbancourt Réserve du Domaine 15 year

Valmistaja: Barbancourt
Alkoholilaji: Rommi (agricole)Rommi
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: Haiti

Haitilaiset Barbancourt-rommit valmistetaan, kuten martiniquelaisetkin rommit, tuoreesta sokeriruokomehusta melassin sijasta. Molempia kutsutaan ranskalaistyylisiksi agricole-rommeiksi. Barbancourtin käyttämä sokeriruokolaji on Saccharum Officinarum. Tätä rommia on kypsytetty vähintään 15 vuotta ranskalaisissa Limousin-tammisissa tynnyreissä. Olen nähnyt tätä kyseistä rommia kutsuttavan “rommien konjakiksi”. Valmistaja suositteleekin tätä rommia nautittavaksi hienon konjakin tavoin, sellaisenaan siemaillen.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Maistelen ja arvioin samassa istunnossa sekä 4-, 8- että 15-vuotiaat Barbancourt-rommit ja vertailen niitä keskenään(kin).

Pullot ovat etikettiä lukuun ottamatta identtiset, eikä etiketeissäkään niin suurta eroa ole, että se arvosanoissa näkyisi. Pieneksi yllätyksekseni myös nesteet ovat käytännössä saman värisiä keskenään, vaikka kypsymisaika vaihtelee aika merkittävästikin. Tuoksuissa kuitenkin on eroja. Tämä 15-vuotias on tuoksultaan selvästi täyteläisempi ja monipuolisempi kuin nuoremmat sisaruksensa. Tässä tuoksuu selkeästi tynnyrin puu, mutta etanolin tuoksu on nyt ilokseni kadoksissa.

Jo tuoksu paljasti, että rommin maku tulisi olemaan ihan erilainen kuin nuoremmissa perheenjäsenissä. Tässä maku on erityisen pehmeä ja alkoholin polte minimaalinen, puhumattakaan agricole-rommien yleisen kasvimaisuuden täydellisestä puuttumisesta. Ymmärrän tätä siemaillessa miksi valmistaja kehoittaa nauttimaan tätä konjakin tavoin. Vaikka konjakkituntemukseni on erittäin suppea, sanoisin kuitenkin, että tämä ei ihan konjakin tasolle yletä täyteläisyydessä tai makujen syvyydessä, mutta ehdottomasti tämä kelpaa tällaisenaan siemailtavaksi. Se ei yllättäne ketään, että tämä on Barbancourt-perheen kiistaton kuningas raakana maisteltaessa. Seuraavaksi teen kolmesta Barbancourtista Daiquirit.

KOKONAISARVOSANA: 87 / 100 (06.04.2024)

Maku: 85
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 80

Barbancourt Réserve du Domaine 15 year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Barbancourt Réserve du Domaine 15 year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.