Barsol Italia
Valmistaja: Barsol Alkoholilaji: Brandy (pisco)Brandy Valmistusmaa: Peru Alkoholi: 41.3 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 21.05.2024 |
Pisco on rypäleistä tislattu kirkas hedelmäbrandy. En ollut kuullutkaan piscosta ennen kuin maistoin aikoinaan maahantuomaani skotlantilaisen Chocolate Treen valmistamaa, maailman kuuluisimman pisco-drinkin mukaan nimettyä Pisco Sour -suklaata, jota ei enää valmisteta. Tätä Italiaa (Barsolilla on 7 piscoa valikoimassaan) kuvaillaan valmistajan toimesta varsin hedelmäisillä termeillä, jotka saavat veden herahtamaan kielelleni: guava, passion, meloni, hunajameloni, ananas, vihreä omena, hunaja ja keltainen rusina. Kyseinen pisco on myös valmistajan mukaan voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Viimeistään nyt odotukset ovat hieman katonrajan yläpuolella!
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Pullon ja nesteen ulkoasu ei poikkea aiemmin arvioimastani saman valmistajan Quebrantasta, joten en kopioi kommenttejani niistä tähän. Piscon tuoksu pullon suusta vastaa hyvin lupauksia trooppisten hedelmien tuoksusta ja se on todella herkullinen! Tuoksussa on ihan pieni viinimäinenkin vivahde, mutta etanolista ei hajuakaan. Maku ei sitten yletäkään “ihan” samalle tasolle tuoksun tai lupausten kanssa. Ensimmäinen ajatus mausta tuo mieleen navetan tuoksun, mutta myönnettäköön, että varsin pian sen jälkeen suuhun ilmestyy myös makeita trooppisten hedelmien vivahteita. Alkoholi polttelee kohtalaisesti kielen päällä ja kitalaessa, mutta etanolin makua ei onneksi kuitenkaan löydy. Alkoholin koostumus on selkeästi paksumpi kuin esimerkiksi veden. En tiedä miten nämä hämmentävät makuvivahteet toimivat drinkeissä, mutta raakana ne aiheuttavat lähinnä irvistelyä tässä maistajassa.