Barsol Italia

Barsol Italia

Valmistaja: Barsol
Alkoholilaji: Brandy (pisco)Brandy
Alkoholi: 41.3 %
Valmistusmaa: Peru
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Pisco on rypäleistä tislattu kirkas hedelmäbrandy. En ollut kuullutkaan piscosta ennen kuin maistoin aikoinaan maahantuomaani skotlantilaisen Chocolate Treen valmistamaa, maailman kuuluisimman pisco-drinkin mukaan nimettyä Pisco Sour -suklaata, jota ei enää valmisteta. Tätä Italiaa (Barsolilla on 7 piscoa valikoimassaan) kuvaillaan valmistajan toimesta varsin hedelmäisillä termeillä, jotka saavat veden herahtamaan kielelleni: guava, passion, meloni, hunajameloni, ananas, vihreä omena, hunaja ja keltainen rusina. Kyseinen pisco on myös valmistajan mukaan voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Viimeistään nyt odotukset ovat hieman katonrajan yläpuolella!

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon ja nesteen ulkoasu ei poikkea aiemmin arvioimastani saman valmistajan Quebrantasta, joten en kopioi kommenttejani niistä tähän. Piscon tuoksu pullon suusta vastaa hyvin lupauksia trooppisten hedelmien tuoksusta ja se on todella herkullinen! Tuoksussa on ihan pieni viinimäinenkin vivahde, mutta etanolista ei hajuakaan. Maku ei sitten yletäkään “ihan” samalle tasolle tuoksun tai lupausten kanssa. Ensimmäinen ajatus mausta tuo mieleen navetan tuoksun, mutta myönnettäköön, että varsin pian sen jälkeen suuhun ilmestyy myös makeita trooppisten hedelmien vivahteita. Alkoholi polttelee kohtalaisesti kielen päällä ja kitalaessa, mutta etanolin makua ei onneksi kuitenkaan löydy. Alkoholin koostumus on selkeästi paksumpi kuin esimerkiksi veden. En tiedä miten nämä hämmentävät makuvivahteet toimivat drinkeissä, mutta raakana ne aiheuttavat lähinnä irvistelyä tässä maistajassa.

KOKONAISARVOSANA: 63 / 100 (26.05.2024)

Maku: 45
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 50

Barsol Italia drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Barsol Italia? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.