Botanist Islay Dry Gin

Alkoholilaji: Gini (london dry)Gini
Alkoholipitoisuus: 46%
Valmistusmaa: Skotlanti
Botanist-ginin valmistaa savuisista skottilaisista single malt viskeistä tutulla Islayn saarella toimiva Bruichladdich-tislaamo. Gini on toinen saarella valmistettavista gineistä ja sitä on valmistettu vuodesta 2011 lähtien. Bruichladdich-tislaamon päätuote on kuitenkin single malt viski. Tislaamon omistaa Rémy Cointreau -konserni ja se on yksi yhdeksästä Islayn saarella toimivasta tislaamosta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen arvioinut tämän alkoholin maun maistamalla ruokalusikallisen "raakana". Antamani kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista seuraavin painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Mielipiteeni alkoholista: Kirkas neste seisoo lasipullossa, jonka pintaa ympäröi kohokuvioin kirjoitettu teksti. Se on täyttä hepreaa minulle, vaikka onkin luultavimmin latinaa. Pullossa on kierrekorkin sijasta korkkikorkki, siitä pullon ulkonäölle lisäpisteitä, vaikka korkki onkin muovia. Tuoksu on katajainen, mutta ei niin vahvasti kuin joissakin gineissä. Pienesti sitruunaisuutta ja tuntemattomaksi jääviä tuoksuja ginissä on myös. Maku on aluksi miellyttävän kasvimainen (muitakin makuja kuin kataja), mutta varsin pian etanolin maku puskee kaiken muun yli. Onhan tämä hieman "keskivertoa" vahvempaa alkoholisuudeltaankin. Etanolin maku ei katoa suusta pitkään aikaan ja polttelee ainakin minun kieltä, joten ei jatkoon shotti-mittarilla mitattuna. Katsotaan myöhemmin miten toimii drinkeissä.

Maku: 30
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 50

KOKONAISARVOSANA:
52
(maksimi 100)
18.05.2023


Katso kaikki muutkin maistellut ja arvioidut alkoholit.

Maistelemistani alkoholeista löytyy kokonaisarvosanaan perustuva top-lista. Lisäksi löytyy top-listat pelkästään maun, tuoksun, pullon ulkonäön tai juoman ulkonäön perusteella.

Tulossa: Tästä pääset näkemään kaikki tekemäni drinkit, joissa tätä alkoholia on käytetty.


KATSO MYÖS NÄMÄ: