Botanist Islay Dry Gin

Alkoholilaji: Gini (dry)Gini
Alkoholi: 46 %
Valmistusmaa: Skotlanti

Botanist-ginin valmistaa savuisista skottilaisista single malt viskeistä tutulla Islayn saarella toimiva Bruichladdich-tislaamo. Gini on toinen saarella valmistettavista gineistä ja sitä on valmistettu vuodesta 2011 lähtien. Bruichladdich-tislaamon päätuote on kuitenkin single malt viski. Tislaamon omistaa Rémy Cointreau -konserni ja se on yksi yhdeksästä Islayn saarella toimivasta tislaamosta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Kirkas neste seisoo lasipullossa, jonka pintaa ympäröi kohokuvioin kirjoitettu teksti. Se on täyttä hepreaa minulle, vaikka onkin luultavimmin latinaa. Pullossa on kierrekorkin sijasta korkkikorkki, siitä pullon ulkonäölle lisäpisteitä, vaikka korkki onkin muovia. Tuoksu on katajainen, mutta ei niin vahvasti kuin joissakin gineissä. Pienesti sitruunaisuutta ja tuntemattomaksi jääviä tuoksuja ginissä on myös. Maku on aluksi miellyttävän kasvimainen (muitakin makuja kuin kataja), mutta varsin pian etanolin maku puskee kaiken muun yli. Onhan tämä hieman “keskivertoa” vahvempaa alkoholisuudeltaankin. Etanolin maku ei katoa suusta pitkään aikaan ja polttelee ainakin minun kieltä, joten ei jatkoon shotti-mittarilla mitattuna. Katsotaan myöhemmin miten toimii drinkeissä.

KOKONAISARVOSANA: 52 / 100 (18.05.2023)

Maku: 30
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 50

Botanist Islay Dry Gin drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Botanist Islay Dry Gin? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.