Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Alkoholi: 11 %
Valmistusmaa: Italia
Lisätty sivustolle: 30.12.2023

Tämä on ensimmäinen sivustollani arvioitu kuohuviini. Olin jo ennen Alkoon menoa (kyllä, tämä on ostettu suomalaisesta Alkosta) että en osta uuden vuoden drinkkeihini samppanjaa (aina ranskalaista), vaan nimenomaan proseccoa (aina italialaista). Toinen vaihtoehto olisi ollut cava, joka on aina espanjalaista. Kuohuviinejä koko kolmikko.

Tässä kuoharissa on sokeria 14 g/l ja tämä on Alkon kuvauksen mukaan pirteä & hedelmäinen. Tarkemmin sanottuna Alko (ja minua liikkeessä palvellut myyjä) kertoo tämän olevan kuiva (huolimatta tuotenimen extra dry -maininnasta), hapokas, persikkainen, päärynäinen ja kevyen sitruksinen. Kuulostaahan tämä vähintäänkin herkulliselta, mutta mitäpä minä viineistä tietäisin.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tässäpä komeassa pullossa myytävä prosecco, eli italialainen kuohuviini. Juoma on lähes yhtä väritön kuin kirkas viina, mutta pienenpieni kellertävyys tässä on. Tuoksu on hedelmäisen viinin kaltainen. Juoma on kuiva, kuten Alkossa luvattiinkin, mutta ei äärikuiva, eli pieni makeuskin löytyy. Maku on minun suussa samankaltainen kuin kuohareissa yleensäkin, eli kuplivan valkoviinin makuhan se siellä. Se ei minusta mikään maailman mieluisin maku ole, mutta ihan juotava kuitenkin. Kuvauksessa luvattuja persikan ja päärynän makuja olisin mielellään maistanut. Kuplia kuoharissa on runsaasti ja ne ovat pieniä, suutuntuma on mukavan kihelmöivä.

KOKONAISARVOSANA: 79 / 100 (01.01.2024)

Maku: 80
Tuoksu: 70
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 65

Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.