Cartavio 7 Años Gran Reserva
Tätä espanjalaistyylistä rommia on kypsytetty seitsemän vuotta slovenialaisissa tammitynnyreissä espanjalaisella kypsytystavalla, joka tarkoittanee Soleraa (?). Peru on alkoholien osalta parhaiten tunnettu Piscon (toisena) kotimaana, mutta siellä valmistetaan myös rommia, joista tämä on ensimmäinen maistiaiseni.

ALKOHOLIN ARVIOINTI
ALKOHOLI:
Cartavio
Peru
Tehdyt
Tekemistä odottavat
VIIMEISIN PULLONI TÄTÄ:
Pullo on muodoltaan mallia perus ja etiketti jää minusta tylsäksi, vaikka ehkä ymmärränkin, että sillä halutaan kuvastaa perinteitä ja vanhoja hyviä aikoja. Tai jotain sellaista. Rommi on väriltään melko vaalean kultaista ja se antaa olettaa, että ainakaan väriaineita ei olisi käytetty, mikä tietenkin on hyvä asia. Rommissa on varsin pehmeä ja mieto tuoksu. En tiedä poikkeavatko slovenialaiset tammet muista maailman tammilajeista, mutta kun amerikkalaisesta valkotammesta valmistetut bourbon-tynnyrit aina poltetaan /paahdetaan sisäpuolelta (ja niitähän koko maailma käyttää eri viinojen kypsyttämiseen), niin en tiedä onko tätä paahdettu lainkaan, joka varmaan selittäisi ainakin osittain miedot aromit. Tuoksussa ei ole vikaa, mutta siinä on puutteita. Maku on tuoksua vivahteikkaampi. Se on hedelmäinen, joskaan ei yltiömäisen ja se on varsin pyöreä, pehmeä ja helposti siemailtava. Alkoholin poltetta tai etanolin makua ei ole. Raakana siemailtavaksi tämä on toimiva valinta (kunhan ei odota kovin jännittäviä makuja), mutta pohdin kuinka nämä miedot maut mahtavat päästä esiin drinkeissä muiden ainesosien alta.
MAKU 75 | TUOKSU 75 | PULLON ULKONÄKÖ 65 | JUOMAN ULKONÄKÖ 75 |
KOKONAISARVOSANA
74 / 100
ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI
Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Cartavio 7 Años Gran Reserva? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.Cartavio 7 Años Gran Reserva
Tätä espanjalaistyylistä rommia on kypsytetty seitsemän vuotta slovenialaisissa tammitynnyreissä espanjalaisella kypsytystavalla, joka tarkoittanee Soleraa (?). Peru on alkoholien osalta parhaiten tunnettu Piscon (toisena) kotimaana, mutta siellä valmistetaan myös rommia, joista tämä on ensimmäinen maistiaiseni.

Valmistaja: Cartavio | Valmistusmaa: Peru |
Alkoholipitoisuus: 38 % | Kypsytysaika: 7-9 vuotta |
Lisätty sivustolle: 04.08.2024 | Lähde: Excellence Rhum |
Drinkit tästä alkoholista: Tehdyt Tekemistä odottavat |
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Pullo on muodoltaan mallia perus ja etiketti jää minusta tylsäksi, vaikka ehkä ymmärränkin, että sillä halutaan kuvastaa perinteitä ja vanhoja hyviä aikoja. Tai jotain sellaista. Rommi on väriltään melko vaalean kultaista ja se antaa olettaa, että ainakaan väriaineita ei olisi käytetty, mikä tietenkin on hyvä asia. Rommissa on varsin pehmeä ja mieto tuoksu. En tiedä poikkeavatko slovenialaiset tammet muista maailman tammilajeista, mutta kun amerikkalaisesta valkotammesta valmistetut bourbon-tynnyrit aina poltetaan /paahdetaan sisäpuolelta (ja niitähän koko maailma käyttää eri viinojen kypsyttämiseen), niin en tiedä onko tätä paahdettu lainkaan, joka varmaan selittäisi ainakin osittain miedot aromit. Tuoksussa ei ole vikaa, mutta siinä on puutteita. Maku on tuoksua vivahteikkaampi. Se on hedelmäinen, joskaan ei yltiömäisen ja se on varsin pyöreä, pehmeä ja helposti siemailtava. Alkoholin poltetta tai etanolin makua ei ole. Raakana siemailtavaksi tämä on toimiva valinta (kunhan ei odota kovin jännittäviä makuja), mutta pohdin kuinka nämä miedot maut mahtavat päästä esiin drinkeissä muiden ainesosien alta.
MAKU 75 | TUOKSU 75 |
PULLON ULKONÄKÖ 65 | JUOMAN ULKONÄKÖ 75 |