Chairman’s Reserve Legacy

Chairman's Reserve Legacy

Alkoholilaji: Rommi (kulta)Rommi
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: St. Lucia
Lisätty sivustolle: 08.06.2024

Tämä rommi on sekoitus pot still ja column still -rommeja (tämä sinällään ei ole mitään ihmeellistä, useat muutkin rommit ovat). Blendissä käytetyt rommit ovat sekä melassipohjaisia (yleisin) että sokeriruokomehusta tislattuja (mm. Agricole-rommit ovat tätä) ja 5-8 vuotta käytetyissä bourbon-tynnyreissä kypsytettyjä.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tämä on ensimmäinen rommini koskaan Saint Lucian saarivaltiosta. Rommin on tislannut maan ainoa tislaamo, Saint Lucia Distillers, joka tämän Chairman’s Reserve -sarjan lisäksi valmistaa rommimerkit Bounty, Admiral Rodney ja Denros. Mitään näistä neljästä ei löydy Suomen alkoholimonopolin valikoimasta.

Pullo toimitetaan paksupahvisessa laatikossa, joka tietenkin aina lisää tuotteen visuaalista arvokkuutta. Lasipullo (tietenkin) on mallia leveä ja matala, joka minusta sopii rommipullolle hyvin. Korkki on aitoa korkkia ja etiketti on pelkistetyllä tavalla tyylikäs. Itse rommi on tummahkoa, jopa hieman punertavaa.

Rommissa on hedelmäinen tuoksu, eikä ole täysin ilman etanolinkaan höyryjä. Välillä tuoksusta paljastuu myös kuminen ja jonkinlaisen liuottimen vivahde. Ensihörpyn mausta löytyy selkeänä terva ja sen kaverina melko vahva alkoholin polte ympäri suuta. Etanolin makua ei onneksi löydy. Toisella hörpyllä löytyy jo hieman hedelmäisyyttäkin, mutta se tervapastillin maku on ja pysyy. Kolmas eli viimeinen ja suurin hörppy on sekoitus kahdesta edellisestä hörpystä, mitään uutta en mausta löydä.

KOKONAISARVOSANA: 78 / 100 (15.06.2024)

Maku: 70
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 100

Chairman's Reserve Legacy drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Chairman's Reserve Legacy? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.