
Clairin Communal
Valmistusmaa: Haiti Alkoholi: 43 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 08.06.2024 Lähde: Excellence Rhum |
Clairin on on agricole-rommin kaltaista rommia, eli se valmistetaan tislaamalla sokeriruokomehua. Sitä valmistetaan ainoastaan Haitissa, jossa se myös on suosituin viina. Communal viinan nimessä viittaa yhteisöllisyyteen, sillä tämä on sekoitus neljän eri alueen clairineja: Sajous, Vaval, Casimir ja Le Rocher. Tämä tieto oli peräisin Internetistä. Pullon etiketissä alueiksi mainitaan kuitenkin Baradéres, Cavaillon, Pignon ja Saint Michel, joten mene ja tiedä sitten…
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Tämän alkoholin maistelu ja arviointi on suoritettu videokameran edessä ja video on katsottavissa YouTube-kanavallani. Näin ollen kirjoitettua arviota tästä alkoholista ei ole eikä tule. Eri osa-alueiden arvosanat näet kuitenkin alla.
Poikkeus edelliseen: Pullon kapea ja korkea muoto on ihan kiva. Etikettien ulkonäkö ei ole tyylillä pilattu ja korkkikin on vain synteettistä korkkia. Vaikka tätä rommia kutsutaan agricole-tyyliseksi, tässä ei ole läheskään niin paljon, jos lainkaan, sitä vastaleikatun nurmikon tuoksua, jonka agricoleista yleisesti kerrotaan löytyvän ja joka löytyikin ensimmäisestä maistamastani agricolesta. Tuoksussa on nurmikon sijaan sitä tuttua ja mieluisaa ylikypsää banaania, jonka olen haistanut joissakin muissakin kirkkaissa karibialaisissa rommeissa. Banaanin lisäksi tuoksussa on kuitenkin varsin merkittävästi asetonin ja desinfiointiaineen hajua.
Maussa nämä kosmetiikan ja terveydenhuollon maailmasta tutut hajut ovat selkeästi läsnä ihan pääosan esittäjinä. Etanolia sen sijaan en maista. Pienen pientä vivahdetta siitä ylikypsästä banaanista tässäkin voi kuvitella olevan, mutta ei niin paljoa, että tätä enempäänsä haluaisi raakana makustella. Katsotaan jossakin vaiheessa miten tämä toimii drinkeissä.