Clairin Communal

Clairin Communal

Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: Haiti
Lisätty sivustolle: 08.06.2024

Clairin on on agricole-rommin kaltaista rommia, eli se valmistetaan tislaamalla sokeriruokomehua. Sitä valmistetaan ainoastaan Haitissa, jossa se myös on suosituin viina. Communal viinan nimessä viittaa yhteisöllisyyteen, sillä tämä on sekoitus neljän eri alueen clairineja: Sajous, Vaval, Casimir ja Le Rocher. Tämä tieto oli peräisin Internetistä. Pullon etiketissä alueiksi mainitaan kuitenkin Baradéres, Cavaillon, Pignon ja Saint Michel, joten mene ja tiedä sitten…

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon kapea ja korkea muoto on ihan kiva. Etikettien ulkonäkö ei ole tyylillä pilattu ja korkkikin on vain synteettistä korkkia. Vaikka tätä rommia kutsutaan agricole-tyyliseksi, tässä ei ole läheskään niin paljon, jos lainkaan, sitä vastaleikatun nurmikon tuoksua, jonka agricoleista yleisesti kerrotaan löytyvän ja joka löytyikin ensimmäisestä maistamastani agricolesta. Tuoksussa on nurmikon sijaan sitä tuttua ja mieluisaa ylikypsää banaania, jonka olen haistanut joissakin muissakin kirkkaissa karibialaisissa rommeissa. Banaanin lisäksi tuoksussa on kuitenkin varsin merkittävästi asetonin ja desinfiointiaineen hajua.

Maussa nämä kosmetiikan ja terveydenhuollon maailmasta tutut hajut ovat selkeästi läsnä ihan pääosan esittäjinä. Etanolia sen sijaan en maista. Pienen pientä vivahdetta siitä ylikypsästä banaanista tässäkin voi kuvitella olevan, mutta ei niin paljoa, että tätä enempäänsä haluaisi raakana makustella. Katsotaan jossakin vaiheessa miten tämä toimii drinkeissä.

Alkoholin maistelusta löytyy YouTube-kanavallani video. Voit katsella sen täältä.

KOKONAISARVOSANA: 37 / 100 (16.06.2024)

Maku: 20
Tuoksu: 55
Pullon ulkonäkö: 75
Juoman ulkonäkö: 50

Clairin Communal drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Clairin Communal? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.