Cynar Ricetta Originale
Alkoholilaji: Katkero (amaro)Katkero Valmistusmaa: Italia Alkoholi: 16.5 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 12.01.2023 |
Cynar on italialainen aperitiivi/digestiivi, jota nykyään valmistetaan Italian lisäksi ainakin Brasiliassa ja Argentinassa. Sen valmistuksessa on käytetty artisokan lehtiä ja yrttejä. Cynarin kehitti Angelo Dalle Molle ja juoma ilmestyi Italian markkinoille samana vuonna kun Helsingissä käytiin kesäolympialaisia ja opeteltiin lonkeron juontia. Alkoholi on saanut nimensä artisokan lehdissä olevan cynarinin mukaan. Cynaria voi drinkkien lisäksi nauttia sellaisenaan, jäiden kera tai kuulemma jopa soodaveden, colan tai tonicin kera.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Vihdoinkin pääsen maistamaan tätä eksoottiselta kuulostavaa, artisokasta Italiassa valmistettua amaro-katkeroa. Tummanvihreä pullo punaisine etiketteineen on tyylikäs. Tuoksu pullon suusta on aavistuksen salmiakkinen ja yrttinen, eikä se ihan heti houkuta hörppäämään pullon suusta. Juoma on tumman punaruskeaa ja hieman liian tummaa täysiin pisteisiin. Juoman koostumus on melko paksu ja maku on alkuun rusinainen ja yrttinen. Maku muuttuu kitkeräksi vasta hetkisen kuluttua, joskaan kitkeryys ei överiksi mene missään vaiheessa. Ei todellakaan puhuta Campari-tason kitkeryydestä. Juomassa on myös makeuselementti, joka varmasti vaikuttaa myös paksun koostumuksen syntyyn. Tällaista pystyy varsin helposti naukkailemaan snapsilasista ennen ja/tai jälkeen ruoan ja muulloinkin. Vaikka tätä hampaat irvessä ei tarvitsekaan niellä, niin en minä tätä lauantaikarkiksikaan ainakaan raakana ottaisi. Toiminee drinkeissä paremmin kuin paljaaltaan.