Cynar Ricetta Originale

Alkoholi: 16.5 %
Valmistusmaa: Italia
Lisätty sivustolle: 12.01.2023

Cynar on italialainen aperitiivi/digestiivi, jota nykyään valmistetaan Italian lisäksi ainakin Brasiliassa ja Argentinassa. Sen valmistuksessa on käytetty artisokan lehtiä ja yrttejä. Cynarin kehitti Angelo Dalle Molle ja juoma ilmestyi Italian markkinoille samana vuonna kun Helsingissä käytiin kesäolympialaisia ja opeteltiin lonkeron juontia. Alkoholi on saanut nimensä artisokan lehdissä olevan cynarinin mukaan. Cynaria voi drinkkien lisäksi nauttia sellaisenaan, jäiden kera tai kuulemma jopa soodaveden, colan tai tonicin kera.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Vihdoinkin pääsen maistamaan tätä eksoottiselta kuulostavaa, artisokasta Italiassa valmistettua amaro-katkeroa. Tummanvihreä pullo punaisine etiketteineen on tyylikäs. Tuoksu pullon suusta on aavistuksen salmiakkinen ja yrttinen, eikä se ihan heti houkuta hörppäämään pullon suusta. Juoma on tumman punaruskeaa ja hieman liian tummaa täysiin pisteisiin. Juoman koostumus on melko paksu ja maku on alkuun rusinainen ja yrttinen. Maku muuttuu kitkeräksi vasta hetkisen kuluttua, joskaan kitkeryys ei överiksi mene missään vaiheessa. Ei todellakaan puhuta Campari-tason kitkeryydestä. Juomassa on myös makeuselementti, joka varmasti vaikuttaa myös paksun koostumuksen syntyyn. Tällaista pystyy varsin helposti naukkailemaan snapsilasista ennen ja/tai jälkeen ruoan ja muulloinkin. Vaikka tätä hampaat irvessä ei tarvitsekaan niellä, niin en minä tätä lauantaikarkiksikaan ainakaan raakana ottaisi. Toiminee drinkeissä paremmin kuin paljaaltaan.

KOKONAISARVOSANA: 74 / 100 (28.01.2024)

Maku: 70
Tuoksu: 70
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 90

Cynar Ricetta Originale drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Cynar Ricetta Originale? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.