Del Maguey Vida Classico

Del Maguey Vida Clásico

Alkoholilaji: Mezcal
Kypsytysaika: Kypsyttämätön
Alkoholi: 42 %
Valmistusmaa: Meksiko
Lisätty sivustolle: 15.09.2023

Mezcal on tequilan tapaan agaavesta (ei kaktuksesta!) tislattu väkevä alkoholi. Mezcal valmistetaan kuitenkin eri agaavelajeista ja eri tavoin kuin tequila. Sana mezcal tarkoittaa suomeksi paahdettua agaavea ja juuri mezcalille ominainen savuisuus onkin syy siihen, miksi vasta nyt hankin itselleni ensimmäisen mezcalin koskaan. Tätä kyseistä mezcalia ovat monet interwepsin tietäjät kehuneet juuri drinkkeihin sopivaksi. Huomaa, että mezcal ja meskaliini eivät liity toisiinsa millään tavalla.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullohan muistuttaa sekä väriltään, että muodoltaan viinipulloa. Tarkemmin sanottuna valkkaripulloa, sillä vaikka lasi on vihreää, näkee juomastakin läpi. Tosin juoman väristä ei voi sanoa mitään ennen kuin kaataa sen lasiin. Se on kirkasta.

Viinan tuoksusta ei kyllä mitään muuta saa irti kuin savun. Tuoksu ei ole tukahduttavan voimakas, kuten nuotion äärellä savupilvessä istuessa, vaan enemmänkin sellainen, joka vaatteista irtoaa aamulla, kun olet viettänyt nuotion läheisyydessä iltaa. En minä tällaista tuoksua herkulliseksi kehu.

Maku on savuinen, tervapastillimainen, vastenmielinen ja… sanoinko jo, savuinen. Kylläpä vaan onkin pahaa juomaa tällaisenaan. Minähän en tykkää myöskään pekonista hampurilaisessa, vaikka pekoni sellaisenaan onkin herkullista. Miten tämä liittyy mezcaliin? No ei varmaan mitenkään, mutta kun en osaa tätä sen kummemmin kuvailla, enkä haluaisi millään ottaa toista siemausta. Pakko kait se kuitenkin on. Toinen siemaus maistuu edellämainittujen seikkojen lisäksi raskaan teollisuuden voiteluaineelta ja minua suoraan sanottuna meinaa oksettaa. Kolmatta hörppyä en ota. Kaikkea sitä elintarvikkeena myydään! Tämä pullo ei tule tyhjenemään juomalla koskaan.

KOKONAISARVOSANA: 32 / 100 (24.09.2023)

Maku: 10
Tuoksu: 55
Pullon ulkonäkö: 85
Juoman ulkonäkö: 50

Del Maguey Vida Clásico drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Del Maguey Vida Clásico? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.