Doorly's 12 Year

Doorly's 12 Year

Valmistaja: Doorly's
Alkoholilaji: Rommi (tumma)Rommi
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: Barbados
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Maistelin juuri ennen tätä saman valmistajan ja tuotemerkin 3-vuotiaan vaalean rommin. Kuten siitäkin rommista, on tästäkin markkinoilla (ainakin) kaksi eri vahvuutta; 40% alkoholipitoisuuden “kevytversio” (josta oheinen kuva) ja tämä maistelussa oleva 43% alkoholipitoisuuden versio. Rommi on sekoitus kahdenlaisen kypsytyksen rommia. 90% pullon sisällöstä on kypsytetty 12 vuotta käytetyissä Kentucky bourbon -tynnyreissä ja 10%  yhtä pitkään madeira-tynnyreissä.

Madeira on väkevöity, Portugalissa valmistettu viini. Sitä kypsytetään perinteisesti kahdella eri menetelmällä, joista toiseen kuuluu tynnyreiden varastoiminen lämpimässä katonrajassa ja toiseen juoman lämmittäminen kypsytysvaiheessa.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon ulkonäöstä voidaan sanoa kaikki sama, mitä sanoin 3-vuotiaasta versiosta kyseisestä rommista. Kun rommikin on vaalean sijaan tummaa ja näyttävämmän väristä, nousevat nekin pisteet. Pidempään kypsytetyn rommin tuoksu on tietenkin ihan erilainen kuin lyhyemmän ajan kypsytyksen rommissa. Tässä ei tuoksu etanoli lainkaan. Sen sijaan tässä tuoksuu yhtä aikaa sekä tummempi, että vaaleampi trooppinen hedelmä. Tuoksu on todella herkullinen ja houkutteleva. Ensimmäisellä siemauksella suun täyttää voimakas hedelmäisyys ja valitettavasti myös etanolin maku. Alkoholin polte ei ole yhtä voimakas kuin nuoremmassa veljessään. Toinen siemaus on kaikilta osa-alueiltaa ensimmäistä miedompi, joskin etanolin maku korostuu. Kolmas ja viimeinen siemaus on jälleen hedelmäisempi ja vähemmän etanolinen. Tämä on maukas rommi niin paljon kuin raaka viina voi olla. Odotan kuitenkin innolla sitä, miten tämä toimii drinkeissä.

KOKONAISARVOSANA: 88 / 100 (01.06.2024)

Maku: 80
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Doorly's 12 Year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Doorly's 12 Year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.