Doorly's White 3 Year

Doorly's White 3 Year

Valmistaja: Doorly's
Alkoholilaji: Rommi (vaalea)Rommi
Alkoholi: 47 %
Valmistusmaa: Barbados
Lisätty sivustolle: 18.05.2024

Tämä on ensikosketukseni Doorly’s rommeihin. Doorly’s rommit valmistetaan Foursquaren tislaamolla Barbadoksella. En tietääkseni ole maistanut muitakaan kyseisen tislaamon valmistamia rommimerkkejä aiemmin, mutta olen kuullut paikasta pelkkää hyvää. Tämä rommi on vaalea ja sitä on kypsytetty kolme vuotta tammitynnyreissä, oletettavasti käytetyissä amerikkalaisissa bourbon-tynnyreissä. Rommi on todennäköisesti myös suodatettu kypsytyksen jälkeen, koska se on näin vaaleaa. Se mikä tässä rommissa on “erityisen erikoista” on, että markkinoilla näyttää olevan sekä 40% alkoholipitoisuuden versio, että tämä 47% alkoholipitoisuuden versio.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullo on yksi tyylikkäimmistä ja kauneimmista, mitä vastaan on tähän päivään mennessä tullut. Papukaijan kuva ja kaikki muu etiketissä on kaunista ja pullon muoto on rommille sopiva. Kirkkaat alkoholit saavat minulta juoman ulkonäköpisteitä aina 50/100, mutta koska tämä ei ole täysin vesikirkasta vaan hieman kellertävää, saa tämä enemmän pisteitä siitäkin. Metallinen kierrekorkki ansaitsee moraalisia miinuspisteitä. Viinaa nuuhkiessa etanolin höyryt ovat todellakin läsnä. Sen lisäksi tuoksussa on makeaa trooppisten hedelmien makeutta samankaltaisesti kuin Plantation 3 Stars -rommissa. Tuoksu on pääasiassa miellyttävä, mutta etanolisuus rokottaa ehdottomasti pisteitä.

Ensimmäisen siemauksen maku sisältää reiluhkosti hitaasti kasvavaa poltetta ja makeaa hedelmäisyyttä. Jälkimakuna suuhun jää hieman etanolinen, mutta samalla hedelmäinen maku. Toisella siemauksella etanolin maku vahvistuu ja se hedelmäinen makeus vähenee. Alkoholin polte on ja pysyy. Kolmas ja tämän maistelun viimeinen siemaus tuo suuhun aluksi sen mielyttävän makean hedelmäisyyden, mutta heti perään etanolin maun, joskaan ei niin pistävänä sekään kuin voisi olla. Olisin halunnut tämän olevan maultaan yhtä hyvä kuin tuoksultaan ja paketoinniltaan, mutta valitettavasti siihen ei päästy. Tätä pystyy kuitenkin juomaan raakanakin, mutta uskoisinpa olevan parhaimmillaan drinkeissä.

KOKONAISARVOSANA: 81 / 100 (01.06.2024)

Maku: 75
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 65

Doorly's White 3 Year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Doorly's White 3 Year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.