Fernet Branca

Fernet Branca

Valmistaja: Fratelli Branca
Alkoholi: 39 %
Valmistusmaa: Italia
Lisätty sivustolle: 15.09.2023

Tämän legendaarisen tärp… alkoholin valmistuksessa on käytetty 24 eri yrttiä. Sehän ei ole paljon, jos vertaa esimerkiksi vihreän Chartreusen 130 yrttiin, mutta hyvä alku. En ole koskaan maistanut tätä alkoholia, joka on Argentiinassa todella suosittu coca colan ja jäiden kanssa nautittuna nimellä Fernet con Coca tai Fernando.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tuoksu on yrttisen ja lääkkeisen yhdistelmänä pääasiassa jotain muuta kuin mieluisa. Maku on yllättäen ensialkuun mentholinen ja alkoholin poltetta löytyy ihan prosenttien mukaisesti. Kaiken maailman yrtit ja teolliset puhdistusaineet tässä maistuvat, mutta yhdenkin nimeäminen tuottaa haasteita. Millään tavalla mieluisaksi en tätä mustaa sekoitusta kuvailisi. Tällaisenaan tämä on aivan karmeaa. Toivottavasti maistuu drinkeissä yhdessä muiden aineiden kanssa mieluisammalta.

KOKONAISARVOSANA: 34 / 100 (28.11.2023)

Maku: 20
Tuoksu: 30
Pullon ulkonäkö: 80
Juoman ulkonäkö: 70

Fernet Branca drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Fernet Branca? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.