Goslings Black Seal

Goslings Black Seal

Kypsytysaika: 1-3 vuotta
Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Bermuda
Lisätty sivustolle: 18.11.2023

Tätä bermudalaista rommia on valmistettu vuodesta 1806 lähtien. Nimessä Black Seal yhdistettynä hylkeen kuvaan antaa (ainakin minulle) mielikuvan siitä, että rommi olisi maustettu hylkeenlihalla (joka olisikin todella mielenkiintoista), mutta näin ei ole. Nimi tulee todellisuudessa tylsemmin siitä mustasta vahasta, jolla pullot ennen on sinetöity. Yritin mennä yrityksen sivustolle katselemaan tietoja rommista, mutta kas, sivut olivat nurin.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Kyllähän tämä pullo on niin rommipullon näköinen kuin voi olla, hyvällä, retrolla tavalla. Pullo on tummaa lasia, jonka ansiosta sisällä oleva nestekin näyttäisi tummalta, vaikka olisi kirkasta (jota tämä toki ei ole). Rommi on tummaa ja se tuoksuu pullon suusta nuuhkittuna hieman etanoliselta ja varsin mausteiselta. Jännä juttu, tästä tulee tuoksunkin puolesta mieleen vanhat merirosvolaivat ja se maailma, jolloin laivojen mastoissa heilui pääkallolippuja. Maussa on runsaasti etanolia ja makua, joka välittömästi tuo mieleen sokerivärin käytön rommin tummentamiseksi (sehän ei ole kiellettyä, kuten ei monikaan asia rommien valmistuksessa). Maku on etanolisuuden lisäksi aavistuksen teollinen ja pääasiassa epämieluisa ainakin raakana juotavaksi. Tämä(kin) rommi lienee parhaiten edukseen drinkeissä.

KOKONAISARVOSANA: 63 / 100 (05.12.2023)

Maku: 45
Tuoksu: 80
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Goslings Black Seal drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Goslings Black Seal? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.