Havana Club Añejo 7 Años

Alkoholilaji: Rommi (tumma)Rommi
Alkoholipitoisuus: 40%
Valmistusmaa: Kuuba
Nytpä on käsillä tuote, josta amerikkalaiset voivat vain uneksia, nimittäin kuubalainen rommi. Tai ehkä ne amerikkalaiset voivat hakea tätä suoraan soutuveneellä Castron takapihalta kuten jotkut meillä hakevat viinat virosta, mene ja tiedä. Kansainväliset kauppasaarrot eivät ole minun osaamisaluetta. Kuuba on useiden kuuluisien drinkkien lähdemaa ja sellaisissa tietenkin pitäisi käyttää kuubalaista rommia autenttisuuden säilyttämiseksi. Tässä olisi nyt tällainen 7-vuotias.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen arvioinut tämän alkoholin maun maistamalla ruokalusikallisen "raakana". Antamani kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista seuraavin painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Mielipiteeni alkoholista: Pullo on varsin synkän näköinen. Juoman tuoksukin on varsin synkkä, hieman rusinainen tai kenties melassinen. Nesteen vaaleankultainen väritys on peräisin ainakin karamelliväristä, joka rommeissa on sallittua, koska sääntöjä ei varsinaisesti ole. Maku on yhtä synkkä kuin kaikki muukin tässä rommissa tuntuu olevan. Maussa on etanolin lisäksi ripaus pesuainemaisuutta ja tuoksusta tuttua rusinaisuutta. Erityisen herkulliseksi rommiksi en tätä kutsuisi, mutta tämähän onkin nyt raakana maistelua. Drinkissä maku voi toimia paremmin. Ehkä.

Maku: 60
Tuoksu: 70
Pullon ulkonäkö: 80
Juoman ulkonäkö: 95

KOKONAISARVOSANA:
67
(maksimi 100)
22.05.2023


Katso kaikki muutkin maistellut ja arvioidut alkoholit.

Maistelemistani alkoholeista löytyy kokonaisarvosanaan perustuva top-lista. Lisäksi löytyy top-listat pelkästään maun, tuoksun, pullon ulkonäön tai juoman ulkonäön perusteella.

Tulossa: Tästä pääset näkemään kaikki tekemäni drinkit, joissa tätä alkoholia on käytetty.


KATSO MYÖS NÄMÄ: