Helsinki Whiskey Rye Malt #20

Helsinki Whiskey Rye Malt #20

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Alkoholi: 47.5 %
Valmistusmaa: Suomi

Valmistajalta saadun tiedon mukaan viskin valmistamiseen on käytetty 70% kotimaisia ruista ja 30% kotimaisia ohraa, molemmat maltaina. Tämä release #20 on kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä siten, että osa valmistuserästä on kypsynyt ex-bourbon -tynnyreissä (käytetty) ja osa virgin oak -tynnyreissä (käyttämätön).

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullo on ihan kivan näköinen, kantikkuus erottaa sen suuresta massasta. Nesteen väritys on mukavasti kullankeltainen. Glencairn-lasista nuuskuteltuna viskin tuoksu on todella voimakas ja aavistuksen etanolinenkin. Savuisuus onneksi puuttuu. Höyryt polttavat kyllä nenäkarvat, ainakin kuvainnollisesti. Tuoksussa on toki mieluisiakin aromeja, joista tämän tunnistaa viskiksi. Erityistä rukiisuutta tai mausteisuutta en tästä kuitenkaan tunnista haistamalla. Maku on yllättävn pehmeä ja pieni mausteisuuskin tulee läpi. Mausteisinta maistamaani ruisviskiä tämä ei missään nimeäsä ole, itse asiassa ehkä miedoimmasta päästä (enhän mää nyt kauhean montaa ole maistanutkaan). Alkon sivuilla tätä kuvaillaan hedelmäiseksi ja sen voin tietyllä tavalla allekirjoittaa, vaikka mitään tiettyä hedelmää en mausta saakaan irti. Toisella siemaisulla tulee mieleen, että tämähän onkin itse asiassa varsin helposti siemailtavaa ihan näin raakana klo 10:39 sunnuntaiaamuna. Siinä mielessä viski minun sivistymättömien makunystyröidenkin mieleen. Toistetaan vielä korostamisen vuoksi, että tämä on todella helppo siemailtava raakanakin.

KOKONAISARVOSANA: 82 / 100 (10.03.2024)

Maku: 80
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 80
Juoman ulkonäkö: 90

Helsinki Whiskey Rye Malt #20 drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Helsinki Whiskey Rye Malt #20? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.