Jack Daniel's Gentleman Jack

Jack Daniels Gentleman Jack

Valmistaja: Jack Daniel's
Alkoholilaji: Viski (bourbon)Viski
Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Sen lisäksi että tämä (kuten kaikki maailman bourbon) on amerikkalaista, on syytä huomioida, että tämä on nimenomaan Tennessee-viskiä. Se on eri asia kuin esimerkiksi Kentucky-viski.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullo on leveä ja syvyyssuunnassa melko litteä, vain reilut 5 cm paksu. Pullo on silmilleni erittäin tyylikäs ja kuin pisteenä iin päälle tyylikkyyttä lisäävät sekä kohokuvioinen teksti Jack Daniel’s pullon etupuolella sekä syvennetty alue etikettiä varten. Korkki on jämäkkä, muovinen ja melko paksu halkaisijaltaan. Juoma on kullankeltaista, hieman spektrin vaaleammasta päästä.

Tuoksussa on sekä pullon suusta, että glencairn-lasista nuuhkittuna selkeä banaanin tuoksu. Muistan haistaneeni ja maistaneeni saman legendaarisessa Jack Daniel’s Old No. 7 -bourbonissa. Lasista nuuhkittuna tuoksussa on myös etanolin höyryjä kohtuullisesti.

Ensimmäisellä siemauksella banaanin (tai muun makean hedelmän) maku on selkeä. Suun poltetta on lievästi ja etanolin höyryjä vasta jälkimaussa. Tuo makea hedelmäisyys on todella miellyttävä maku suussa toisellakin, ensimmäistä suuremmalla hörpyllä. Suussa edelleen polttelee hieman, mutta etanolin maku on kadonnut jälkimaustakin. Kolmas ja suurin kulaus tuo etanolin takaisin jälkimakuun, mutta hedelmäisyys säilyy.

Tämä on ihan mukavan makea ja maukas viski hörpittäväksi tällaisenaankin. Tämä tietenkin pitää suhteuttaa siihen faktaan, että minä en erityisemmin nauti mistään viinasta raakana.

KOKONAISARVOSANA: 76 / 100 (08.06.2024)

Maku: 65
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 90

Jack Daniels Gentleman Jack drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Jack Daniels Gentleman Jack? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.