Jallu *

Jaloviina *

Valmistaja: Anora Group
Alkoholilaji: Brandy
Kypsytysaika: Montako lie vuotta
Alkoholi: 38 %
Valmistusmaa: Suomi
Lisätty sivustolle: 11.11.2023

Jallu on tuotenimenä todella tuttu, mutta enpä ollut 52 ikävuoteen mennessä vielä tätä kerennyt maistamaan. Nyt nappasin alkosta mukaan koko pullon kerralla (4 cl). Tuotehan on Altian valmistama sekoitus rypäletislettä (brandyä) ja viljasta valmistettua kirkasta viinaa. Lisäksi seassa on sokeriväriä ja sokeria makua ja ulkonäköä parantamaan. Jallusta löytyy yhden ja kolmen tähden versiot. Niiden ero on siinä, että yhden tähden Jallu (tämä tuote) sisältää 25% brandyä ja kolmen tähden Jallu tuntemattoman määrän. Joskus aikoinaan osuus oli 75%, nyttemmin siitä on tehty liikesalaisuus.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tämä on nyt se yhyren tähären jallu. Jallupullo ei ole kovin kummoisen näköinen. Se on tarkoituksella haluttukin pitää vanhanaikaisen näköisenä, jonka ymmärtäisin, jos se olisi ennen ollut edes tyylikäs. Itse nestekin on kertaalleenjuodun väristä, joten ulkonäköpisteillä tämä viina ei juhli. Tuoksu on yllättävän mieluisa pullon suusta. Se on hedelmäinen ja raikas, ei lainkaan sellainen mitä odotin. Makukin on selvästi hedelmäisempi kuin mitä odotin. Etanolin polte on kuitenkin sen verran vahva, että nautintohan tämän maistelu ei ole, mutta ei tämä karmeinta kuraa ole, mitä kurkustani olen alas kaatanut.

Jallukola on legendaarinen suomalainen juomasekoitus. Kokeilen nyt samalla sitä sekoitussuhteella 1:5, mutta en anna sen vaikuttaa tällä sivuilla näkyviin arvosanoihin. Näillä suhteilla jallukola on varsin maltillinen juoma, sillä jallun maku tulee juuri ja juuri esiin. Suuremmalla kulauksella jallun maku tulee selkeämmin esiin. Se on edelleen yllättävän hedelmäinen, mutta ei tämä minun baarilistalle nouse. Kolana minulla oli kokis zero.

KOKONAISARVOSANA: 62 / 100 (13.02.2024)

Maku: 50
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 70
Juoman ulkonäkö: 75

Jaloviina * drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Jaloviina *? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.