John D. Taylor's Velvet Falernum

Alkoholi: 11 %
Valmistusmaa: Barbados
Lisätty sivustolle: 23.08.2023

Falernum on, tai ainakin kuuluisi olla, sekoitus sokerilientä, limeä, mantelia ja valmistajakohtaisia mausteita. Yleisimmät mausteet ovat inkivääri, neilikka ja maustepippuri. Useilla valmistajilla löytyy valikoimistaan alkoholittomia falernumeja. Tässä John D. Taylorin falernumissa on em. ainesosien lisäksi barbadoslaista rommia. Falernumia käytetään erityisesti Tiki-drinkeissä ja tämä J.D.T. Velvet Falernum tuntuu olevan kansainvälisissä drinkkipiireissä se “ainoa oikea” falernum. Alkostahan tätä luonnollisestikaan ei löydy. Merkitsin alkoholilajiksi yrttiliköörin, vaikka tämä onkin ihan erilaista kuin muut kyseisen alkoholilajin edustajat sivustollani.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Juoman tuoksu on jotain ihan muuta kuin osasin odottaa. Tämä ei mielestäni tuoksu millekään ylempänä mainitsemilleni ainesosille. Tuoksun kuvaileminenkin on lähes mahdotonta, mutta yritetään kuitenkin käyttäen termejä, jotka tuoksusta tulevat mieleeni: hammastahna, teepussi, ihovoide, desinfiointiaine ja erittäin mieto lakritsi. Näitä ei pidä tulkita negatiivisina tuoksuina. Hämmentäviä ne kyllä ovat. Maku on yhdistelmä kaikkia mainittuja tuoksuja potenssiin neljä. En ole ikinä maistanut mitään, mikä muistuttaisi tätä millään tavalla. Ehkäpä juuri siksi en osaa kuvailla sitä kovin hyvin. Koska alkoholipitoisuus on alhainen (11%) ei tässä ole lainkaan etanolin poltetta tai hönkäystä. Jotain raikkaan minttuista kuitenkin löytyy, mutta vahvasti laimennettuna. Nyt hokasin! Maku muistuttaa yllättävän paljon niitä ikivanhoja eucalyptys-pastilleja, joita näköjään edelleen valmistetaan. Tokihan maku ei rajoitu tai ole yhtä eukalyptinen kuin pastillit, mutta ollaan ainakin lähellä oikeaa makumaailmaa. On tämä ihme tuote! Maltan tuskin odottaa, että pääsen kokeilemaan tätä (Tiki-)drinkissä. Pullo ja nestehän eivät ole ihmeellisen näköisiä.

KOKONAISARVOSANA: 80 / 100 (04.09.2023)

Maku: 85
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 65
Juoman ulkonäkö: 55

John D. Taylor's Velvet Falernum drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista John D. Taylor's Velvet Falernum? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.