John D. Taylor's Velvet Falernum

Alkoholipitoisuus: 11%
Valmistusmaa: Barbados

Falernum on, tai ainakin kuuluisi olla, sekoitus sokerilientä, limeä, mantelia ja valmistajakohtaisia mausteita. Yleisimmät mausteet ovat inkivääri, neilikka ja maustepippuri. Useilla valmistajilla löytyy valikoimistaan alkoholittomia falernumeja. Tässä John D. Taylorin falernumissa on em. ainesosien lisäksi barbadoslaista rommia. Falernumia käytetään erityisesti Tiki-drinkeissä ja tämä J.D.T. Velvet Falernum tuntuu olevan kansainvälisissä drinkkipiireissä se “ainoa oikea” falernum. Alkostahan tätä luonnollisestikaan ei löydy. Merkitsin alkoholilajiksi yrttiliköörin, vaikka tämä onkin ihan erilaista kuin muut kyseisen alkoholilajin edustajat sivustollani.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Juoman tuoksu on jotain ihan muuta kuin osasin odottaa. Tämä ei mielestäni tuoksu millekään ylempänä mainitsemilleni ainesosille. Tuoksun kuvaileminenkin on lähes mahdotonta, mutta yritetään kuitenkin käyttäen termejä, jotka tuoksusta tulevat mieleeni: hammastahna, teepussi, ihovoide, desinfiointiaine ja erittäin mieto lakritsi. Näitä ei pidä tulkita negatiivisina tuoksuina. Hämmentäviä ne kyllä ovat. Maku on yhdistelmä kaikkia mainittuja tuoksuja potenssiin neljä. En ole ikinä maistanut mitään, mikä muistuttaisi tätä millään tavalla. Ehkäpä juuri siksi en osaa kuvailla sitä kovin hyvin. Koska alkoholipitoisuus on alhainen (11%) ei tässä ole lainkaan etanolin poltetta tai hönkäystä. Jotain raikkaan minttuista kuitenkin löytyy, mutta vahvasti laimennettuna. Nyt hokasin! Maku muistuttaa yllättävän paljon niitä ikivanhoja eucalyptys-pastilleja, joita näköjään edelleen valmistetaan. Tokihan maku ei rajoitu tai ole yhtä eukalyptinen kuin pastillit, mutta ollaan ainakin lähellä oikeaa makumaailmaa. On tämä ihme tuote! Maltan tuskin odottaa, että pääsen kokeilemaan tätä (Tiki-)drinkissä. Pullo ja nestehän eivät ole ihmeellisen näköisiä.

Maku: 85
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 65
Juoman ulkonäkö: 55

KOKONAISARVOSANA: 80

Maksimipistemäärä on 100. Olen arvioinut alkoholin 04.09.2023.

John D. Taylor's Velvet Falernum drinkeissä

  • Katso tästä tekemäni drinkit, jotka sisältävät tätä alkoholia.
  • Jos haluat nähdä vuoroaan odottavat drinkit tästä alkoholista, klikkaa tästä.
Jos etsit jotain toista alkoholia, kokeile hakusivua.