Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey

Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Alkoholi: 50 %
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Jotta viskiä saa Amerikassa kutsua ruisviksiksi, pitää sen viljavalikoimasta olla vähintään 51% ruista. Tässä viskissä tuo raja nettitietojen mukaan ylittyy vain täpärästi. Tarkkaa tietoa valmistaja, Jim Beam, ei ole julkaissut. Valmistajan nettisivuilla on kuitenkin maininta korkeasta maissipitoisuudesta, joka vahvistaa osaltaan arviota rukiin määrästä. Viskiä on kypsytetty seitsemän vuotta.

Jotta amerikkalaisen ruisviskin pullossa saa lukea Straight Rye, on sitä täytynyt kypsyttää vähintään kaksi vuotta, eikä siihen ole saanut lisätä muuta alkoholia. Jos kypsytysaika on alle neljä vuotta, täytyy vuosimäärä mainita erikseen pullon etiketissä. Täten, jos pullossa lukee Straight Rye, mutta siinä ei mainita kypsytysaikaa, sitä on kypsytetty uusissa tammitynnyreissä vähintään neljä vuotta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Lauantai-iltapäivän ruisviskien maistelu jatkuu nyt toisella merkillä. Tämä, kuten edellinen Woodford Reservekin, on minulle entuudestaan maistamaton brändi, joskin tämä on ainakin Ameriikassa vallan yleinen. Pullo on littanan mallinen, kuten em. edellinenkin oli, mutta etiketti ei tässä ole yhtä selkeä tai tyylikäs, vaan suorastaan hieman sekava. Korkin ulko-osa on muovia ja itse tappi synteettistä korkkia. Kun pullon ensimmäisen kerran avaa, siitä pitää repiä irti muovisuikale, jonka jälkeen korkin ja kaulaa ympäröivän, n. 3 cm korkuisen muovisuikaleen väliin jää ruma väli vaikka korkkia painaisi kiinni millä voimalla. Lisäksi sormiin jää ikävästi jonkinlaista liimaa irti revitystä suikaleesta.

Väritykseltään neste on vallan mieluisan väristä. Viinan tuoksu pullon suusta on maltillisen mausteinen. Glencairnista nuuhkiessa haju muistuttaa tuoretta puuta sisältävää puuliiteriä tai jonkinlaista puulevyä liimoineen. Hyvin etäisesti tuoksussa on myös kevyttä hedelmäisyyttä kuviteltavissa.

Ensimmäinen pikkuhörppy tuo suuhun lähinnä poltteen, joka tietenkin on seuraamusta korkeammasta alkoholipitoisuudesta. Vasta noin minuutin jälkeen ensimmäisestä hörpystä suuhun ilmestyy jälkimakuna luumua tai raakaa perunaa muistuttava maku. Toinen, reilumpi hörppäys kutkuttelee kielen kärkeä jo merkittävästi poltteellaan. Mitään erityisiä makuvivahteita en ainakaan havaitse poltteen läpi. Etanolin maku on lievänä läsnä. Edelleen paras maku on se perunainen jälkimaku… Kolmas ja viimeinen hörppy, muutama minuutti edellisen jälkeen, ei oikeastaan tuo makuun mitään uutta. Hörppyni jäi pieneksi, joten alkoholin poltettakaan ei ollut merkittävästi. Nyt ei enää puhuta erityisen nautittavasta ruisviskistä.

KOKONAISARVOSANA: 63 / 100 (08.06.2024)

Maku: 55
Tuoksu: 75
Pullon ulkonäkö: 70
Juoman ulkonäkö: 95

Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.