Koskenkorva Viina
Valmistaja: Anora Group Alkoholilaji: Vodka Valmistusmaa: Suomi Alkoholi: 38 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 26.08.2023 |
Kossu eli Kosanderi on, vuonna 2009 voimaan tulleen EU-direktiivin mukaan, vodkaa. Kossu tislataan Etelä-Pohjanmaalla, Koskenkorvan kylässä, ohrasta. Kaikki Kossu tislataan ensin 96-prosenttiseksi viinaksi ja laimennetaan sitten paikallisella pohjavedellä juomakelpoiseen vahvuuteen, joka valmistajan mielestä on 38%. Lopuksi Kossuun lisätään sokeria kolme grammaa per litra ennen pullottamista Anora Groupin (Altian) Rajamäen tehtaalla. Kukapa suomalainen aikuinen ei olisi tätä maistellut taskulämpimänä tai jääkylmänä jossakin vaiheessa elämäänsä? Tuotehan on Suomessa legendaarinen ja melkeinpä yleisnimitys viinalle.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Kirkas viina saa aina saman pistemäärän ulkonäöstä. Pullolle ei kuitenkaan voi antaa vastaavaa pistemäärää, koska tämähän on suorastaan ruma. Jos Finlandia-vodkan videoarvioinnissa sanoinkin, että se tuoksui asetonilta, niin enpä vielä arvannutkaan kuinka asetonilta ja kemialliselta puhdistusaineelta viina voikaan haista. Kossu ei haise edes etanolilta, vaan ihan täysin desinfiointi-/puhdistusaineelta. Tämä on ehdottomasti pahanhajuisin viina jota olen koskaan haistanut, sillä jos tämä vielä pahemmalta haisisi, se varmasti oksettaisi. Juoko tätä vielä joku vapaaehtoisesti? Miten minä olen nuoruusvuosina voinut juoda tätä appelsiinituoremehuun sekoitettuna? Onko tätä pakko vielä maistaakin? No kyllä on… Maku vastaa hajua ihan 1:1. Se on ällöttävä. Lisäksi sokerin makeuden maistaa, vaikka joissakin rommeissa sokeria on lisätty selvästi enemmänkin kuin tähän. Maussa etanoli on korvannut asetonin, mutta se nyt ei juuri paranna asian laitaa. Kyllähän minulla aavistus siitä oli, että tämä tulisi olemaan pahaa, mutta että näin pahaa… Jos positiiviseen loppukaneettiin haluaa lopettaa, niin alkoholin poltetta en suussa tunne juurikaan.