Kotitekoinen Advocaat
Advocaat, joka ilmeisesti tunnetaan myös nimellä advocatenborrel, on hollanninkielinen nimi munaliköörille. Teorioita nimen alkuperästä tuntuu olevan useita, yksi niistä liittyy lakimiehiin (ruotsiksikin advokat). En ole tätä kirjoittaessa koskaan maistanut minkäänlaista munalikööriä, mutta nyt ensikokemuksen kunniaksi päätin tehdä sen itse, vaikka sitä saa helposti tilattua ja yhtä sorttia löytyy meidän viinamonopolistakin. En arvioi sivustolla kotitekoisia alkoholeja, sillä tasalaatuisuutta on mahdoton toteuttaa kotioloissa.

ALKOHOLIN ARVIOINTI
ALKOHOLI:
Autodidakti Miksologi
Suomi
Tehdyt
Tekemistä odottavat
VIIMEISIN PULLONI TÄTÄ:
Koska resepti on käännetty amerikkalaisesta reseptistä, ovat joidenkin ainesosien määrät likiarvoja, mutta se tuskin vaikuttaa kokonaisuuteen merkittävästi. Alkuperäisreseptissä käytettiin rommin sijasta vodkaa, mutta koska vodka ei ole minulle lainkaan kiinnostava, vaihdoin sen pois. Voit myös käyttää viinana pelkästään brandyä 200 ml. Tällä reseptillä valmistuu vajaa puoli litraa valmista likööriä.
100 ml (~5 kpl) munankeltuaista
160 ml sokeria
1/4 tl (1,2 ml) suolaa
1/16 tl (0,3 ml eli ripaus) kanelia
120 ml brandyä/konjakkia (40% alc.) – Käytin Meukow VS
80 ml rommia (40% alc.) – Käytin El Dorado 12 Year
5 ml vaniljauutetta
Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri, suola ja kaneli. Sekoita seosta perusteellisesti suurella vispilällä 8-10 minuuttia, kunnes se on sileä ja vaaleampi kuin aloittaessa. Lisää seokseen alkoholit koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kuumenna seosta hitaasti liedellä (esim. vesihauteessa) koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 54 °C. Valuta seos siivilän läpi jääpalahauteessa makaavaan astiaan, jotta mahdolliset munasattumat jäävät siivilään ja kylmyys lopettaa munan kypsymisen. Anna seoksen jäähtyä kylmähauteessa muutama minuutti ja sekoita sitten joukkoon vaniljauute. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja pullota se ilmatiiviiseen pulloon. Laita pullo jääkaappiin ja anna sen makustua siellä yön yli ennen käyttöä.
Huom! Kotitekoisissa likööreissä ainesosat tuppaavat erkautumaan toisistaan jääkaapissa seisoessaan. Se ei ole sen vuoksi pilalla! Ravista likööriä kunnolla ennen jokaista käyttökertaa ja säilytä likööriä aina jääkaapissa. Jostakin kuulin, että tämä säilyisi jääkaapissa hyvänä kuukauden verran. Haju toki paljastaa huonoksi menneen.
ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI
Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Kotitekoinen Advocaat? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.Kotitekoinen Advocaat
Advocaat, joka ilmeisesti tunnetaan myös nimellä advocatenborrel, on hollanninkielinen nimi munaliköörille. Teorioita nimen alkuperästä tuntuu olevan useita, yksi niistä liittyy lakimiehiin (ruotsiksikin advokat). En ole tätä kirjoittaessa koskaan maistanut minkäänlaista munalikööriä, mutta nyt ensikokemuksen kunniaksi päätin tehdä sen itse, vaikka sitä saa helposti tilattua ja yhtä sorttia löytyy meidän viinamonopolistakin. En arvioi sivustolla kotitekoisia alkoholeja, sillä tasalaatuisuutta on mahdoton toteuttaa kotioloissa.

Valmistaja: Autodidakti Miksologi | Valmistusmaa: Suomi |
Alkoholipitoisuus: 17.1 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön |
Lisätty sivustolle: 02.12.2024 | Lähde: Itse tehty |
Drinkit tästä alkoholista: Tehdyt Tekemistä odottavat |
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Koska resepti on käännetty amerikkalaisesta reseptistä, ovat joidenkin ainesosien määrät likiarvoja, mutta se tuskin vaikuttaa kokonaisuuteen merkittävästi. Alkuperäisreseptissä käytettiin rommin sijasta vodkaa, mutta koska vodka ei ole minulle lainkaan kiinnostava, vaihdoin sen pois. Voit myös käyttää viinana pelkästään brandyä 200 ml. Tällä reseptillä valmistuu vajaa puoli litraa valmista likööriä.
100 ml (~5 kpl) munankeltuaista
160 ml sokeria
1/4 tl (1,2 ml) suolaa
1/16 tl (0,3 ml eli ripaus) kanelia
120 ml brandyä/konjakkia (40% alc.) – Käytin Meukow VS
80 ml rommia (40% alc.) – Käytin El Dorado 12 Year
5 ml vaniljauutetta
Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri, suola ja kaneli. Sekoita seosta perusteellisesti suurella vispilällä 8-10 minuuttia, kunnes se on sileä ja vaaleampi kuin aloittaessa. Lisää seokseen alkoholit koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kuumenna seosta hitaasti liedellä (esim. vesihauteessa) koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 54 °C. Valuta seos siivilän läpi jääpalahauteessa makaavaan astiaan, jotta mahdolliset munasattumat jäävät siivilään ja kylmyys lopettaa munan kypsymisen. Anna seoksen jäähtyä kylmähauteessa muutama minuutti ja sekoita sitten joukkoon vaniljauute. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja pullota se ilmatiiviiseen pulloon. Laita pullo jääkaappiin ja anna sen makustua siellä yön yli ennen käyttöä.
Huom! Kotitekoisissa likööreissä ainesosat tuppaavat erkautumaan toisistaan jääkaapissa seisoessaan. Se ei ole sen vuoksi pilalla! Ravista likööriä kunnolla ennen jokaista käyttökertaa ja säilytä likööriä aina jääkaapissa. Jostakin kuulin, että tämä säilyisi jääkaapissa hyvänä kuukauden verran. Haju toki paljastaa huonoksi menneen.