Kotitekoinen Allspice Dram
Allspice Dram tunnetaan myös nimellä Pimento Dram. Pimento tarkoittaa maustepippuria, mutta siitä käytetään Yhdysvalloissa nimeä Allspice sen monipuolisen (mausteneilikka, kaneli, pippuri ja muskottipähkinä) maun vuoksi. Haluaisin käyttää drinkeissä amerikkalaista St. Elizabeth Allspice Dram -likööriä, mutta koska sitä ei tunnu olevan Euroopasta saatavilla, olen joutunut turvautumaan vaihtoehtoihin. En arvioi sivustolla kotitekoisia alkoholeja, sillä tasalaatuisuutta on mahdoton toteuttaa kotioloissa.

ALKOHOLIN ARVIOINTI
ALKOHOLI:
Autodidakti Miksologi
Suomi
Tehdyt
Tekemistä odottavat
VIIMEISIN PULLONI TÄTÄ:
Tämä on nopean valmistustavan resepti. Reseptit-sivulta löytyy myös hitaamman valmistustavan resepti, joka eroaa tästä reseptistä myös ainesosiltaan. Likööri on varsin yleinen ainesosa tiki-drinkeissä. Lopputuotteen alkoholipitoisuus on noin 17%, kun valmistuksessa käytetään 63% vahvuista vaaleaa, jamaikalaista rommia, joten tämä vaikuttaa jo drinkin alkoholipitoisuuteen.
50 g kuivattuja maustepippureita
10 mausteneilikkaa
6 kokonaista mustapippuria
1 kanelitanko
1/2 muskottipähkinä (käytin tämän sijasta 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
225 ml jamaikalainen overproof-rommi (63%) – Käytin Rum-Bar White Overproof
300 g sokeria
300 g vettä
Tee vedestä ja sokerista sokeriliemi (sulata sokeri veteen kuumentamalla) ja laita se jäähtymään. Laita blenderiin kaikki mausteet ja rommi. Blendaa noin minuutti täydellä teholla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittunut keskenään. Siivilöi mausteinen rommi ensin tavallisella siivilällä ja sitten toisen kerran juustokankaan läpi. Voit koittaa valuttamista myös kahvisuodattimen läpi, mutta varaudu vuorokausien odotukseen. Lorauta jäähtynyttä sokerilientä blenderiin, jotta saat sieltä kaiken mausteseoksen siivilöitäväksi. Sekoita loput sokeriliemestä siivilöityyn mausteliemeen.
ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI
Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Kotitekoinen Allspice Dram? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.Kotitekoinen Allspice Dram
Allspice Dram tunnetaan myös nimellä Pimento Dram. Pimento tarkoittaa maustepippuria, mutta siitä käytetään Yhdysvalloissa nimeä Allspice sen monipuolisen (mausteneilikka, kaneli, pippuri ja muskottipähkinä) maun vuoksi. Haluaisin käyttää drinkeissä amerikkalaista St. Elizabeth Allspice Dram -likööriä, mutta koska sitä ei tunnu olevan Euroopasta saatavilla, olen joutunut turvautumaan vaihtoehtoihin. En arvioi sivustolla kotitekoisia alkoholeja, sillä tasalaatuisuutta on mahdoton toteuttaa kotioloissa.

Valmistaja: Autodidakti Miksologi | Valmistusmaa: Suomi |
Alkoholipitoisuus: 17 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön |
Lisätty sivustolle: 11.02.2024 | Lähde: Itse tehty |
Drinkit tästä alkoholista: Tehdyt Tekemistä odottavat |
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Tämä on nopean valmistustavan resepti. Reseptit-sivulta löytyy myös hitaamman valmistustavan resepti, joka eroaa tästä reseptistä myös ainesosiltaan. Likööri on varsin yleinen ainesosa tiki-drinkeissä. Lopputuotteen alkoholipitoisuus on noin 17%, kun valmistuksessa käytetään 63% vahvuista vaaleaa, jamaikalaista rommia, joten tämä vaikuttaa jo drinkin alkoholipitoisuuteen.
50 g kuivattuja maustepippureita
10 mausteneilikkaa
6 kokonaista mustapippuria
1 kanelitanko
1/2 muskottipähkinä (käytin tämän sijasta 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
225 ml jamaikalainen overproof-rommi (63%) – Käytin Rum-Bar White Overproof
300 g sokeria
300 g vettä
Tee vedestä ja sokerista sokeriliemi (sulata sokeri veteen kuumentamalla) ja laita se jäähtymään. Laita blenderiin kaikki mausteet ja rommi. Blendaa noin minuutti täydellä teholla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittunut keskenään. Siivilöi mausteinen rommi ensin tavallisella siivilällä ja sitten toisen kerran juustokankaan läpi. Voit koittaa valuttamista myös kahvisuodattimen läpi, mutta varaudu vuorokausien odotukseen. Lorauta jäähtynyttä sokerilientä blenderiin, jotta saat sieltä kaiken mausteseoksen siivilöitäväksi. Sekoita loput sokeriliemestä siivilöityyn mausteliemeen.