Kotitekoinen Allspice Dram

Kotitekoinen Allspice Dram

Alkoholi: 17 %
Valmistusmaa: Suomi
Lisätty sivustolle: 11.02.2024

Allspice Dram tunnetaan myös nimellä Pimento Dram. Pimento tarkoittaa maustepippuria, mutta siitä käytetään Yhdysvalloissa nimeä Allspice sen monipuolisen (mausteneilikka, kaneli, pippuri ja muskottipähkinä) maun vuoksi. Haluaisin käyttää drinkeissä St. Elizabeth Allspice Dram -likööriä, mutta koska sitä ei tunnu olevan Euroopasta saatavilla, olen joutunut turvautumaan kotitekoiseen. En arvioi sivustolla kotitekoisia alkoholeja, sillä tasalaatuisuutta on mahdoton toteuttaa kotioloissa.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

En ole vielä arvioinut tätä baarikaapissani odottavaa alkoholia.

Tämä on nopean valmistustavan resepti. Reseptit-sivulta löytyy myös hitaamman valmistustavan resepti, joka eroaa tästä reseptistä myös ainesosiltaan. Likööri on varsin yleinen ainesosa tiki-drinkeissä. Lopputuotteen alkoholipitoisuus on noin 17%, kun valmistuksessa käytetään 63% vahvuista vaaleaa, jamaikalaista rommia, joten tämä vaikuttaa jo drinkin alkoholipitoisuuteen.

50 g kuivattuja maustepippureita
10 mausteneilikkaa
6 kokonaista mustapippuria
1 kanelitanko
1/2 muskottipähkinä (käytin tämän sijasta 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
225 ml Rum-Bar White Overproof -rommi
300 g sokeria
300 g vettä

Tee vedestä ja sokerista sokeriliemi (sulata sokeri veteen kuumentamalla) ja laita se jäähtymään. Laita blenderiin kaikki mausteet ja rommi. Blendaa noin minuutti täydellä teholla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittunut keskenään. Siivilöi mausteinen rommi ensin tavallisella siivilällä ja sitten toisen kerran juustokankaan läpi. Voit koittaa valuttamista myös kahvisuodattimen läpi, mutta varaudu vuorokausien odotukseen. Lorauta jäähtynyttä sokerilientä blenderiin, jotta saat sieltä kaiken mausteseoksen siivilöitäväksi. Sekoita loput sokeriliemestä siivilöityyn mausteliemeen.

KOKONAISARVOSANA: 0 / 100

Kotitekoinen Allspice Dram drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Kotitekoinen Allspice Dram? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.