Kyrö Malt Rye
Valmistaja: Kyrö Distillery Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski Alkoholin alalaji: Mallasviski Valmistusmaa: Suomi Alkoholi: 47.2 % | Kypsytysaika: 1-3 vuotta Lisätty sivustolle: 26.08.2023 |
Kyrö Malt tislataan valmistajan ilmoituksen mukaan 100 % suomalaisesta rukiista. Sitä kypsytetään 3-5 vuotta uusissa amerikkalaisissa valkotammitynnyreissä. Valmistaja ilmoittaa nettisivuillaan myös viskin ravintoarvot. Mitä “ne” muka puhuu, että alkoholi olisi epäterveellistä? Tässäkin on 100 ml kohti hiilihydraatteja ja sokereita 0 g, rasvaa 0 g ja suolaa 0 g…
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Pullon, tai oikeammin etiketin ulkonäkö on minun makuun sekava. Viina on niin ikään omaan makuuni vaaleaa, vaaleampaa kuin oheisessa tuotekuvassa. Tuoksu on todella hyvä. Se on pääasiassa hedelmäinen, mutta lisäksi hieman mausteinen ja “viskinen”. Maku on pehmeä, jos ei huomioida etanolin poltetta kitalaessa, kielellä ja ikenissä. Maussa on rukiisuutta enemmän kuin tuoksussa, mutta myös hedelmäisyyttä. Maut yhdessä etanolin kohtuullisen poltteen kanssa tekevät kokonaisuudesta vahvan, tymäkän. Toisen siemaisun jälkeen suuhun ilmestyy mieto vehnäpullan tai hiivan maku. Suuremman kulauksen ottaessa esiin tulee hieman rusinaisia makuja. Tässä on miellyttäviä vivahteita, mutta liikaa etanolia omaan makuun.