Kyrö Malt

Kyrö Malt

Valmistaja: Kyrö Distillery
Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Kypsytysaika: 1-3 vuotta
Alkoholi: 47.2 %
Valmistusmaa: Suomi
Lisätty sivustolle: 26.08.2023

Kyrö Malt tislataan valmistajan ilmoituksen mukaan 100 % suomalaisesta rukiista. Sitä kypsytetään 3-5 vuotta uusissa amerikkalaisissa valkotammitynnyreissä. Valmistaja ilmoittaa nettisivuillaan myös viskin ravintoarvot. Mitä “ne” muka puhuu, että alkoholi olisi epäterveellistä? Tässäkin on 100 ml kohti hiilihydraatteja ja sokereita 0 g, rasvaa 0 g ja suolaa 0 g…

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon, tai oikeammin etiketin ulkonäkö on minun makuun sekava. Viina on niin ikään omaan makuuni vaaleaa, vaaleampaa kuin oheisessa tuotekuvassa. Tuoksu on todella hyvä. Se on pääasiassa hedelmäinen, mutta lisäksi hieman mausteinen ja “viskinen”. Maku on pehmeä, jos ei huomioida etanolin poltetta kitalaessa, kielellä ja ikenissä. Maussa on rukiisuutta enemmän kuin tuoksussa, mutta myös hedelmäisyyttä. Maut yhdessä etanolin kohtuullisen poltteen kanssa tekevät kokonaisuudesta vahvan, tymäkän. Toisen siemaisun jälkeen suuhun ilmestyy mieto vehnäpullan tai hiivan maku. Suuremman kulauksen ottaessa esiin tulee hieman rusinaisia makuja. Tässä on miellyttäviä vivahteita, mutta liikaa etanolia omaan makuun.

KOKONAISARVOSANA: 69 / 100 (19.03.2024)

Maku: 55
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 75
Juoman ulkonäkö: 90

Kyrö Malt drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Kyrö Malt? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.