Lignell & Piispanen Mesimarja

Alkoholi: 27.5 %
Valmistusmaa: Suomi

Valmistajan nettisivuilla kerrotaan tuotteen olevan käsin poimituista mesimarjoista alkuperäisellä reseptillä, 170 vuoden perinteellä valmistettu marjalikööri. Pullon etiketti saa vuonna 2023 uuden värityksen, kun tuttu sininen väritys väistyy uuden (kuvassa) tieltä. Mesimarja on mielestäni marjojen kuningatar. Kiitos Suomijuntti lahjasta!

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Avoimuuden nimissä on sanottava, että maistelin tätä shottilasillisen, en ruokalusikalla. Likööri tuoksuu yllättävän vahvasti etanolille ja oikeastaan ainoastaan etanolille. Väriltään likööri on vaalean punaista, ei kuitenkaan vaaleanpunaista. Likööri on odotusten mukaisesti makeaa ja paksua, jopa hieman siirappista. Siinä on punaisen marjan makua, mutta sanoisin että makeus ja etanoli yhdessä pitävät siitä huolen, että marjan tunnistaminen sokkona olisi haasteellista. Vaikka etanoli tässä maistuukin, niin se ei kuitenkaan ole yhtä voimakkaana esillä kuin väkevissä viinoissa, eli tälle makealle liköörille ei tarvitse irvistellä edes paljaaltaan makustellessa. Itse mesimarja saisi kuitenkin maistua hieman voimallisemmin ja selvemmin.

KOKONAISARVOSANA: 72 / 100 (12.06.2023)

Maku: 80
Tuoksu: 20
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Lignell & Piispanen Mesimarja drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Lignell & Piispanen Mesimarja? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.