Lignell & Piispanen Mesimarja

Alkoholipitoisuus: 27.5%
Valmistusmaa: Suomi

Valmistajan nettisivuilla kerrotaan tuotteen olevan käsin poimituista mesimarjoista alkuperäisellä reseptillä, 170 vuoden perinteellä valmistettu marjalikööri. Pullon etiketti saa vuonna 2023 uuden värityksen, kun tuttu sininen väritys väistyy uuden (kuvassa) tieltä. Mesimarja on mielestäni marjojen kuningatar. Kiitos Suomijuntti lahjasta!

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Avoimuuden nimissä on sanottava, että maistelin tätä shottilasillisen, en ruokalusikalla. Likööri tuoksuu yllättävän vahvasti etanolille ja oikeastaan ainoastaan etanolille. Väriltään likööri on vaalean punaista, ei kuitenkaan vaaleanpunaista. Likööri on odotusten mukaisesti makeaa ja paksua, jopa hieman siirappista. Siinä on punaisen marjan makua, mutta sanoisin että makeus ja etanoli yhdessä pitävät siitä huolen, että marjan tunnistaminen sokkona olisi haasteellista. Vaikka etanoli tässä maistuukin, niin se ei kuitenkaan ole yhtä voimakkaana esillä kuin väkevissä viinoissa, eli tälle makealle liköörille ei tarvitse irvistellä edes paljaaltaan makustellessa. Itse mesimarja saisi kuitenkin maistua hieman voimallisemmin ja selvemmin.

Maku: 80
Tuoksu: 20
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

KOKONAISARVOSANA: 72

Maksimipistemäärä on 100. Olen arvioinut alkoholin 12.06.2023.

Lignell & Piispanen Mesimarja drinkeissä

  • Katso tästä tekemäni drinkit, jotka sisältävät tätä alkoholia.
  • Jos haluat nähdä vuoroaan odottavat drinkit tästä alkoholista, klikkaa tästä.
Jos etsit jotain toista alkoholia, kokeile hakusivua.