Michter's Single Barrel Kentucky Straight Rye

Michter's US★1 Single Barrel Kentucky Straight Rye Whiskey

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Alkoholi: 42.4 %
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Michter’s on Amerikan vanhin tislaamo ja se on perustettu vuonna 1753. Tislaamo tosin sai nykyisen nimensä vasta 1950-luvulla, oli suljettu (muiden tislaamojen tapaan) Yhdysvaltain kieltolain aikaan ja teki konkurssin vuonna 1989. Toiminta jatkui kuitenkin uusien omistajien toimesta seuraavana vuonna.

Jotta viskiä saa Amerikassa kutsua ruisviksiksi, pitää sen viljavalikoimasta olla vähintään 51% ruista. Tämän ruisviskin viljaosuuksista en onnistunut löytämään sen enempää tietoa kuin kypsytysajastakaan. Jotta amerikkalaisen ruisviskin pullossa saa lukea Straight Rye, on sitä täytynyt kypsyttää vähintään kaksi vuotta, eikä siihen ole saanut lisätä muuta alkoholia. Jos kypsytysaika on alle neljä vuotta, täytyy vuosimäärä mainita erikseen pullon etiketissä. Täten, jos pullossa lukee Straight Rye, mutta siinä ei mainita kypsytysaikaa, sitä on kypsytetty uusissa tammitynnyreissä vähintään neljä vuotta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Valmistaja on pullon klassisella muodolla ja etiketin fonttivalinnoilla ja väreillä selvästi halunnut osoittaa, että kyseessä on vanha tuotemerkki. Minusta siinä on onnistuttu erittäin hyvin ja pidän ulkonäöstä paljon. Korkin hattu on puuta ja korkki aitoa korkkia, ei synteettistä. Alkoholin väritys on syvän ruskea ja siksi erittän tyylikäs.

Pullon suusta nuuskutellessa sieraimiin kulkeutuu makeahko, vaniljainen ja aavistuksen hedelmäinen tuoksu. Glencairnista sama alkoholi tuoksuu vielä hedelmäisemmältä ja hieman mausteiselta. Ihan aavistuksen verran on tuoksussa myös joko etanolin tai asetonin tuoksua.

Maku on yllättävän makea ja lisäksi mausteinen, varsin mausteinen. Jälkimakuna suuhun jää nahan ja tupakintumpin vivahteita. Neste tuntuu myös hieman paksulta. Reilumpi hörppäys voimistaa mausteisuutta ja lievästi myös hedelmäsiyyttä. Mukava huomata, että etanolin mausta tai vahvasta alkoholin poltteesta ei ole tietoakaan. Maku on kuitenkin hieman synkemmän makuinen kuin mitä olin toivonut (myönnän tämän olleen tänään arvioimistani ruisviskeistä se, jolle oli kovimmat odotukset). Kolmas hörppäys kulahtaa jotenkin kurkkuun siihen malliin, että pientä alkoholin poltettakin on havaittavissa. Maku pysyy kuitenkin synkähkönä, mikä ei ole pelkästään huono asia, mutta ei täydellisyyttäkään. Minä luulen, että tämä tulee toimimaan erityisen hyvin drinkeissä.

KOKONAISARVOSANA: 80 / 100 (08.06.2024)

Maku: 70
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Michter's US★1 Single Barrel Kentucky Straight Rye Whiskey drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Michter's US★1 Single Barrel Kentucky Straight Rye Whiskey? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.