Midori

Alkoholi: 20 %
Valmistusmaa: Japani

Tämä japanilainen melonilikööri on maailmalla käytännössä synonyymi sanalle melonilikööri. Sana Midori tarkoittaa suomeksi vihreää. Likööri on valmistettu harvinaisesta japanilaisesta melonilajikkeesta, joka kasvaa vain yhdessä osassa Japania. Liköörin sokeripitoisuutta on vuosien varrella laskettu alkuperäisestä kuluttajien vaatimuksesta. Midoria on valmistettu vuodesta 1978 lähtien, joskin sitä valmistettiin jo vuonna 1964 nimellä Hermes Melon Liqueur.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Wau! Mikä tuoksu! Hajumuistini on kertovinaan, että Pisang Ambon, jota tuli juotua viimeksi noin 30 vuotta sitten, tuoksui samankaltaiselle. Tuoksu on hedelmäinen, luonnollisesti (onneksi) meloninen ja aavistuksen “purukumimainen”. Yllättäen maku ei ole erityisen makea, kuten likööriltä olisi saattanut odottaa. Maku on kyllä meloninenkin, mutta jos ihan sokkona tätä maistelisi, niin voisi tätä kenties luulla jonkinlaiseksi banaanilikööriksikin. Hitusenpieni etanolin maku käy suussa heti nielaisun jälkeen. Tämä on varsin helppo juotava tällaisenaan (pieninä annoksina), mutta odotan innolla millaisia makuja tämä antaa drinkkeihin.

KOKONAISARVOSANA: 94 / 100 (18.05.2023)

Maku: 90
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Midori drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Midori? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.