Midori

Alkoholipitoisuus: 20%
Valmistusmaa: Japani
Tämä japanilainen melonilikööri on maailmalla käytännössä synonyymi sanalle melonilikööri. Sana Midori tarkoittaa suomeksi vihreää. Likööri on valmistettu harvinaisesta japanilaisesta melonilajikkeesta, joka kasvaa vain yhdessä osassa Japania. Liköörin sokeripitoisuutta on vuosien varrella laskettu alkuperäisestä kuluttajien vaatimuksesta. Midoria on valmistettu vuodesta 1978 lähtien, joskin sitä valmistettiin jo vuonna 1964 nimellä Hermes Melon Liqueur.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen arvioinut tämän alkoholin maun maistamalla ruokalusikallisen "raakana". Antamani kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista seuraavin painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Mielipiteeni alkoholista: Wau! Mikä tuoksu! Hajumuistini on kertovinaan, että Pisang Ambon, jota tuli juotua viimeksi noin 30 vuotta sitten, tuoksui samankaltaiselle. Tuoksu on hedelmäinen, luonnollisesti (onneksi) meloninen ja aavistuksen "purukumimainen". Yllättäen maku ei ole erityisen makea, kuten likööriltä olisi saattanut odottaa. Maku on kyllä meloninenkin, mutta jos ihan sokkona tätä maistelisi, niin voisi tätä kenties luulla jonkinlaiseksi banaanilikööriksikin. Hitusenpieni etanolin maku käy suussa heti nielaisun jälkeen. Tämä on varsin helppo juotava tällaisenaan (pieninä annoksina), mutta odotan innolla millaisia makuja tämä antaa drinkkeihin.

Maku: 90
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

KOKONAISARVOSANA:
94
(maksimi 100)
18.05.2023


Katso kaikki muutkin maistellut ja arvioidut alkoholit.

Maistelemistani alkoholeista löytyy kokonaisarvosanaan perustuva top-lista. Lisäksi löytyy top-listat pelkästään maun, tuoksun, pullon ulkonäön tai juoman ulkonäön perusteella.

Tulossa: Tästä pääset näkemään kaikki tekemäni drinkit, joissa tätä alkoholia on käytetty.


KATSO MYÖS NÄMÄ: