Nikka Days

Nikka Days

Alkoholilaji: Viski (japani)Viski
Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Japani

Japanilaiset viskit ovat (kuulemma) monesti arvokkaita. Tämä on japanilaisen Nikka Whisky Distilling Co., Ltd. -tislaamon viski, joka on  valmistettu edulliseksi “tutustumisviski” tislaamon tuotteisiin. Viski on blendi ja siinä on etiketin mukaan käytetty viljaviskejä (näitä mitenkään erittelemättä) ja lievästi savustettuja maltaita. Katso tarkempi ammattilaisen esittely tuotteesta täältä.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tämä on ensimmäinen koskaan maistamani japanilainen viski. Ei sillä, että olisin mikään viskituntija muidenkaan maiden osalta. Kuulemma ovat Japanissa ottaneet viskioppinsa Skotlannista. Kopiointikulttuuri siis elää ja voi hyvin edelleen.

Pullo on varsin pelkistetyn näköinen, eikä varmasti kaupan hyllystä hyppäisi silmille. Ei tätä välttämättä edes tunnistaisi viinapulloksi, jos tämä sijoitettaisiin vaikka pesuainehyllyyn. Itse viski on sentään kullan väristä, joskin hieman hailakan sellaista. Se, että kyseessä on budjettiosaston tuote, näkyy myös siinä, että pullon korkki on ihan limukkapullon kierrekorkin kaltainen ja muovinen.

Viinan tuoksu pullon suusta on varsin mieto ja mieleen tulee ensimmäisenä Pommacin tuoksu. Kirkkaassa shottilasissa viski näyttää jopa vaaleammalta kuin pullossa. Maku on ensimmäisen sekunnin aika erityisen pirtsakka, jopa trooppisen hedelmäinen. Heti kohta esiin tulee pieni savuisuus, joka myös melko nopeasti katoaa palatakseen kuitenkin tovin kuluttua lievänä taustamakuna. Suuhun jää, paremman termin puuttuessa, mieto “viskimäinen” maku. Tällaiselle väkevistä viinoista raakana tykkäämättömällekin tämä on melko helppo siemailtava. Tässä ei ole minkäänlaisia voimakkaita makuja, jotka voisivat työntää luotaan ja etanolin polte ja makukin ovat erittäin maltillisia. Minun makuun tämä siis on vallan siedettävä, mutta on melko helppo aavistaa, että harjaantunut viskisieppo kokee tämän melko tylsänä tuotteena. Uskon tämän soveltuvan drinkkeihin vallan mainiosti.

KOKONAISARVOSANA: 76 / 100 (24.09.2023)

Maku: 75
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 65
Juoman ulkonäkö: 80

Nikka Days drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Nikka Days? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.