Plantation Stiggins' Fancy Pineapple

Valmistaja: Plantation
Alkoholipitoisuus: 40%
Rommi valmistetaan hauduttamalla tietynlaisen ananaksen kuorta Plantationin omassa 3 stars -rommissa ja suorittamalla sitten lisätislaus. Ananaksen hedelmälihaa haudutetaan erikseen Plantationin omassa Original Dark Double Aged -rommissa. Tämän jälkeen nämä ananaksiset rommit yhdistetään ja annetaan vielä kypsyä kolme kuukautta. Plantation-rommit on rommin alkuperästä riippumatta usein kypsytetty ja/tai pullotettu Ranskassa.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen arvioinut tämän alkoholin maun maistamalla ruokalusikallisen "raakana". Antamani kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista seuraavin painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Mielipiteeni alkoholista: Tuoksussa on miedosti ananasta, ainakin kun tietää sen olevan juuri ananasta. Yleisesti ottaen tuoksu on taivaallinen. Maussa ja suutuntumassa on sen verran poltetta, että en voisi rehellisesti väittää löytäväni juuri ananaksen makua. Jälkimaussa sen sijaan, kun alkoholin höyryt suussa mietonevat, on kyllä miellyttävä hedelmäinen jälkimaku. Vaikka viina kevyesti polttelee suussa, tässä ei ole merkittäviä etanolin pahoja makuja, vaan varsin onnistunut rommi kyseessä. Bonuspisteitä siitä, että etiketti tarjoaa pakollisten tietojen lisäksi iltalukemisen verran lisälukemista. Tykkään myös Plantationin tavasta laittaa etiketti tarkoituksella killiin.

Maku: 80
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

KOKONAISARVOSANA:
88
(maksimi 100)
22.05.2023


Katso kaikki muutkin maistellut ja arvioidut alkoholit.

Maistelemistani alkoholeista löytyy kokonaisarvosanaan perustuva top-lista. Lisäksi löytyy top-listat pelkästään maun, tuoksun, pullon ulkonäön tai juoman ulkonäön perusteella.

Tulossa: Tästä pääset näkemään kaikki tekemäni drinkit, joissa tätä alkoholia on käytetty.


KATSO MYÖS NÄMÄ: