Plantation Xaymaca Special Dry

Plantation Xaymaca Special Dry

Kypsytysaika: 1-3 vuotta
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: JamaikaRanska
Lisätty sivustolle: 15.09.2023

Plantation Xaymaca Special Dry on sekoitus jamaikalaisia rommeja Clarendon Distilleryn ja Long Pond Distilleryn rommeista. Tisleet kypsyvät ensin 1-3 vuotta tropiikissa käytetyissä bourbon-tynnyreissä ja lisäksi vuoden Ranskassa (kuten lähes kaikki Plantation-rommit). Sekoitus viimeistellään lisäämällä 17 vuotta vanhaa jamaicalaista bonifactor-rommia, mitä se sitten lieneekään. Rommi on kuiva, sokeria on pyöreät 0 g/l.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tämä Plantationin rommisarja, jossa pullot on koristeltu olkinarulla, on kyllä todella kaunis. Olen aiemmin maistanut saman sarjan Fijiläistä rommia. Kurvikas pullonkaula kruunaa kokonaisuuden. Itse neste on ihan pikkuriikkisen vaaleampaa kuin mitä täydellisyys tätä kirjoittaessa vaatisi.

Rommin tuoksussa on vivahteita vaikka muille jakaa. Ihan pienesti olen haistavinani sen jamaikalaisen funkin, josta paljon puhutaan. Se on eräänlainen maku- ja hajuominaisuus jamaikalaisissa rommeissa, jota muista ei löydy. Tuoksussa on myös teollista tunkkaisuutta ja synkkyyttä, jota ilmankin voisin elää. Mainittakoon erikseen se kaunis ääni, minkä kurvikas pullonkaula aikaan saa, kun juuri korkatusta pullosta kaataa ensikyyneleet shottilasiin.

Maussa on ensialkuun melko vahva etanolin polte, mutta se pehmenee nopeasti, eikä etanolin makua ole merkittävästi havaittavissa. Kuivuus eli sokerittomuus tuntuu ja maistuu heti erittäin selkeänä. Maussa on pieni tiskiaineen vivahde, luumumehun makua ja jälkimakuna suuhun jää laimennetun kynsilakanpoistoaineen maku. Jamaikalaista funkia ei mausta löydy. Jos tämä kuulostaa vähemmän houkuttelevalta, niin eipä tämä kyllä tällaisenaan nautittuna mikään suuri nautinto olekaan. Toivotaan parempaa menestystä drinkeissä!

KOKONAISARVOSANA: 71 / 100 (24.09.2023)

Maku: 60
Tuoksu: 75
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 95

Plantation Xaymaca Special Dry drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Plantation Xaymaca Special Dry? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.