Plantation XO Barbados

Plantation XO Barbados

Alkoholilaji: Rommi (kulta)Rommi
Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: BarbadosRanska

Tuotenimeen kuuluu lisäksi 20th Anniversary, koska juoma on valmistettu lähteestä riippuen joko Plantationin päätislaajan 20-vuotisen uran kunniaksi tai Maison Ferrand -yhtiön (Plantationin omistaja) 20-vuotisjuhliin. Rommi ei kuitenkaan ole 20-vuotiasta vaan tuote on sekoitus eri ikäisiä rommeja Barbadokselta. Plantation-rommit on rommin alkuperästä riippumatta usein kypsytetty ja/tai pullotettu Ranskassa. Tähän rommiin on lisätty sokeria 20g/litra. Se on EU:n asettama yläraja sille, että tuotetta saa ylipäätään kutsua rommiksi.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Nämä Plantationin “naruviinapullot” ovat kyllä kaunista katseltavaa. Korkkiinkin on panostettu erityisesti: sen hattu on puinen ja sikäli kuin ymmärrän oikein, on korkkikin aitoa korkkia, eikä sitä synteettistä korkkia, jota nykyään näkee monissa pulloissa käytettävän. Rommi on yllättävän hajutonta ja havaitsen siitä vain ihan pienen etanolin häivähdyksen yhdessä jonkin vaniljaisen tuoksun kanssa. Tämä on todella makea rommi ja vaniljaisuutta on maussa niin paljon, että melkein menee överiksi ja ällötyksen puolelle. Alkoholin polte on voimakkainta kielen päällä, mutta etanoli ei maistu. Vähän tuntuu, että tässä on sokereilla pelattu oikein kunnolla ja tavoiteltu sillä helposti paljaaltaan naukkailtavaa rommia. Harmi vain, kun kaikenlainen rommin oma luonne on tällä menettelyllä kadotettu.

KOKONAISARVOSANA: 77 / 100 (05.12.2023)

Maku: 70
Tuoksu: 75
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 95

Plantation XO Barbados drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Plantation XO Barbados? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.