Probitas White Blended Rum

Alkoholilaji: Rommi (vaalea)Rommi
Alkoholi: 47 %
Valmistusmaa: JamaikaBarbados

Probitas on barbadoslaisen Foursquare-tislaamon ja jamaikalaisen Hampden Estate -tislaamon yhteinen tuotemerkki. Rommi on sekoitus kolmea karibialaista rommia ja sen on tarkoitettu muistuttavan “vanhan (hyvän) ajan” vaaleita rommeja, joissa oli makua enemmän kuin nykyisissä. Rommiin ei ole lisätty lainkaan sokeria, väriaineita, makuaineita tai muita maustamattomia viinoja. Samaahan ei voi sanoa läheskään kaikista markkinoilla olevista rommeista. Tämä on joidenkin (markkinamiesten?) tietojen mukaan maailman paras rommi Daiquirin valmistukseen.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Täytyy sanoa heti alkuun, että pullon suunnittelussa on isketty kultasuoneen ajatelleen juuri viittausta “vanhoihin hyviin aikoihin”. Pullon kurvikas kaula ja pelkistetyt, mutta tyylikkäät etiketit miellyttävät silmiäni erittäin paljon. Juoma ei ole vallan kirkas, vaan siinä on selkeän kellertävä sävy. Pullossa on tyylille uskollisesti korkki (ei kierrekorkki), mutta valitettavasti synteettistä laatua aidon korkkipuun sijasta. Kun juomaa nuuhkii avoimesta pullosta pienen matkan päästä, on tuoksu mahtavan hedelmäinen ja makea. Vasta kun työntää nenän ihan pullon suulle, pölähtää sieltä esiin etanolinkin hajut. Tämähän onkin jopa rommiksi hieman keskivertokamaa vahvempaa ainetta. Maku on puoli sekuntia pehmeä kuin pumpulityyny, mutta johtuen varmaan osittain myös suurehkosta ensihörpystä kitalaessa tuntuu pian selkeää poltetta. Siitä huolimatta sitä pahinta etanolin makua ei ole tässä kovin paljon, vaan maussa on pääosassa juuri se tai ne, joiden on haluttukin olevan. Toisellakaan hörpyllä ei löydy sitä pahinta etanolimakua. Tämä on selkeästi parhaimpia raakana maistamiani rommeja. Mieleen tulee ulkomuistista ainoastaan Plantationin Isle of Fiji -rommi, joka myös yllätti raakamaistelussa positiivisesti. Tätä siis pystyy irvistelemättäkin hörppimään raakana, mutta tämä pieni makustelu nostattaa odotukseni drinkkikäytöstä enstistä korkeammalle.

KOKONAISARVOSANA: 85 / 100 (12.09.2023)

Maku: 80
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 75

Probitas White Blended Rum drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Probitas White Blended Rum? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.