Punt e Mes

Alkoholi: 16 %
Valmistusmaa: Italia

Tämä on Italiassa valmistettu aperitiivi. Sain nimen alkuperästä sen verran kaivettua, että nimi kertoo pullon sisältävän yhden osan makeutta (vermutti) ja puoli osaa katkeroa (amaro). Luin myös kommentin, joka kuvaili makumaailmaa makean vermutin ja Camparin välimaastoon. Punt e Mes sisältää vermuttia ja on näin ollen viinipohjainen. Siksi se tulee avaamisen jälkeen säilyttää jääkaapissa, eikä se sielläkään ikuisuutta säily.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon ulkonäkö on samalla niin huvittava kuin tyylikäskin. Tuotenimen kirjaimet ovat hieman leikittelevät, vaikka muu tekstitys ja kuviointi on  klassisen eleganttia. Itse juoma on punaruskeaa ja lähes läpinäkymätöntä. Väri ei ole maailman kaunein, mutta voittaa kirkkaat juomat mennen tullen.

Tuoksu on juurikin luvatun kaltainen eli makea ja hieman mausteinen. Maku kuitenkin yllättää eniten, sillä tämä on huoneenlämpöisenä ja paljaaltaankin täysin juomakelpoista. Aluksi esiin tulee juurikin vermutin makeus ja maustetun viinin maku, mutta maku kääntyy nopeasti katkeron eli amaron suuntaan. Kaukana (onneksi) ollaan kuitenkin Camparin kitkeryydestä. Voisin kuvitella, että tätä joisi ihan mielellään kesäkuumalla runsaiden jäiden kanssa. Sulavat jäät loiventaisivat hieman makeutta ja vesi ohentaisi juomaa. Eikä kylmyyskään tekisi juomalle pahaa.

KOKONAISARVOSANA: 77 / 100 (20.01.2024)

Maku: 75
Tuoksu: 80
Pullon ulkonäkö: 80
Juoman ulkonäkö: 85

Punt e Mes drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Punt e Mes? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.