Ricard Pastis de Marseille
Alkoholilaji: Absintti Valmistusmaa: Ranska Alkoholi: 45 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 05.09.2024 Lähde: Yksityinen hlö |
Pastis on ranskalainen anisviina. Sen toi markkinoille Paul Ricard 1920-luvulla, kun Ranskan valtio ryhtyi vuonna 1915 rajoittamaan absintin tuotantoa sen korkean alkoholipitoisuuden ja väitettyjen hallusinogeenien vuoksi. Ricard sai inspiraation tuotteensa kehittämiseen Marseillen alueella yleisesti valmistetusta absintinkorvikkeesta, joka sisälsi tähtianista, lakritsijuurta, vettä ja yrttejä.
Pastis ei varsinaisesti ole absintti, vaikka olenkin sen sellaiseksi kategorisoinut. Vastaavanlaista anisviinaa myydään Kreikassa ja Kyproksella nimellä ouzo ja Turkissa nimellä raki. Absintti kuuluu samaan kategoriaan, mutta se sisältää myös koiruohoa.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Juoma on hailakan kellertävää ja tuoksuu ihan Munkki-yskänlääkkeeltä, jota lapsena sai ottaa, jos oli yskä ja kiltisti yhtä aikaa. Pullo on erikoisen mallinen, lähes kantikasta muistuttava alaosasta ja pyöreä yläosasta (pohjasta päin katsottuna). Vihreän lasipullon etiketti ei ole ihmeellinen. Pullo näyttää ruskealta nesteen kohdalta. En ole salmiakin enkä aniksen ystävä, mutta jotakin viehättävää tässä tuoksussa kuitenkin on. Ei sellaista, jota tekisi heti mieli juoda, mutta nuuhkia voisi pidempäänkin. Makukaan ei kauas heitä mainitsemastani yskänlääkkeestä, mutta täytyy muistaa, etten ole sitä maistanut ehkä noin 40 vuoteen. Etanolin makua tässä ei ole. Maku on kuitenkin liian anismainen/salmiakkinen minulle, nenänvartta vetää vähän kurttuun kun tätä siemaisee. Drinkeissä tätä varmasti voi käyttää pisaroittain tai suihkepullosta.