St. Germain

St. Germain

Alkoholi: 20 %
Valmistusmaa: Ranska

Seljankukkaan törmäsin ensimmäistä kertaa siiderin makuaineena. Silloin piti googlata millainen kasvi on kyseessä. Olen törmännyt tähän likööriin yllättävän monessa drinkkivideossa, joten koin (jälleen) tarpeen hankkia tätä. Valmistuksessa käytettäviä ranskalaisia seljankukkia poimitaan ilmeisesti vain kerran vuodessa, jonka jälkeen ne jollakin tavalla muunnetaan likööriksi. Tuote on saanut nimensä Pariisin kaupunginosalta nimeltään Saint-Germain-des-Prés.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Likööri on hieman kirpsakan ja kovasti raikkaan tuoksuinen. Väritykseltään se on lievästi kellertävä. Makukin on lievästi kirpsakka, mutta pääosassa on se maku, joka siinä ruotsalaisessa seljankukkasiiderissäkin oli: outo. Maku on kukkainen ja siinä mielessä miellyttävä, mutta samalla hieman luotaantyöntävä heti kun annostus on pisaroita suurempi. Sitä en kuitenkaan epäile yhtään, etteikö tämä toimisi useassakin drinkissä yhdessä muiden nesteiden kera.

KOKONAISARVOSANA: 71 / 100 (16.11.2023)

Maku: 60
Tuoksu: 80
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 80

St. Germain drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista St. Germain? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.