Tempus Fugit Crème de Banane

Tempus Fugit Crème de Banane

Alkoholi: 26 %
Valmistusmaa: Sveitsi

Tämä banaanilikööri tuntuu olevan amerikkalaisten (drinkki)tubettajien perusbanaanilikööri, tai oikeammin suosikkien suosikki. Liköörin väri saavutetaan ainoastaan luonnollisin keinoin ilman keinovärejä. Valmistajan ilmoituksen mukaan täydellisesti kypsytetyt banaanit tislataan pienissä erissä, jolloin saavutetaan täyteläinen banaanin maku.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Suoritan tässä tätä maistellessa samalla vertailua toisen banaaniliköörin kanssa. Olen nähnyt molempia kehuttavan lukuisilla YouTube-kanavilla ja onnistuin  pienellä etsivätyöllä hankkimaan pullolliset molempia. Toinen samaan aikaan maisteltava ja vertailtava banaanilikööri on Giffard Banane du Bresil.

Pullon ja etiketin ulkonäkö lienee tarkoituksella suunniteltu vanhanaikaisen näköiseksi siinä onnistuen. Liköörin tuoksu on lähes täydellinen. Se on sellaisen kypsän banaanin, jonka kuoressa on runsaasti mustia täpliä ja paikoitellen jo tasaisen ruskeaakin aluetta. Väritykseltään likööri on tumman rommin väristä.

Likööri maistuu paljaaltaan erittäin ylikypsältä banaanilta. Alkoholin poltetta tässä ei tunnu samalla tavalla kuin Giffardin vastaavassa. Banaanin maku on todellakin lupausten mukainen eli täyteläinen, mutta onko jo liian kypsiä olleet banaanit valmistusvaiheessa..? Odotan mielenkiinnolla miten likööri toimii drinkeissä.

KOKONAISARVOSANA: 82 / 100 (16.11.2023)

Maku: 75
Tuoksu: 95
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 95

Tempus Fugit Crème de Banane drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Tempus Fugit Crème de Banane? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.