Uruapan Charanda Blanco

Uruapan Charanda Blanco

Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Meksiko
Lisätty sivustolle: 08.06.2024

Charanda on sokeriruokosta valmistettu, tietyllä alueella ja tietyllä tavalla Meksikossa valmistettu rommilaji. Tämä kyseinen rommi koostuu puoleksi kuparipannussa tislatusta sokeriruokomehusta ja puoleksi tislatusta melassista. Käytetty sokeriruoko on lajikkeeltaan Saccharum officinarum ja se kasvaa vulkaanisessa maaperässä 1300 metrin korkeudessa. Meksikosta todellakin tulee myös muuta alkoholia kuin tequilaa ja mezcalia.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Sininen lasipullo on todella hyvä veto viinan ollessa kirkasta. Se saa pullon erottumaan hyllystä ja on kokonaisuutena näyttävä kuin mikä. Oranssipainotteinen etikettikin näyttää tyylikkäältä. Harmillisesti korkissa on pihdattu, sillä se on kierrekorkki ja vieläpä muovinen sellainen. Viinan väri kävikin jo selväksi, ei sen enempää siitä. Rommi tuoksuu samankaltaisesti ylikypsälle, mätääntymisen rajamailla olevalle banaanille, kuin Jamaikalla yleiset 63% kirkkaat rommit, joita paikalliset nauttivat raakana. Tuoksu on  pääasiassa miellyttävä. Hieman jonkinlaista pesu- tai desinfiointiainettakin tuoksussa on.

Alkoholi polttelee suuta jonkin verran, mutta etanolin höyryjä ei ole havaittavissa. Mausta ei aluksi löydy sitä tuoksun ylikypsää banaania, mutta maistelun edetessä sekin maku (joka onkin yksi harvoista viinan mauista) löytyy. Ei tämäkään viina raakana nautittuna millään tavalla suosikkiani ole, mutta pakon edessä tämäkin menee alas ja pistää mennessään nenänvarren vain hitusen verran kurttuun suuremmalla hörppäyksellä.

Alkoholin maistelusta löytyy YouTube-kanavallani video. Voit katsella sen täältä.

KOKONAISARVOSANA: 57 / 100 (16.06.2024)

Maku: 40
Tuoksu: 80
Pullon ulkonäkö: 98
Juoman ulkonäkö: 50

Uruapan Charanda Blanco drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Uruapan Charanda Blanco? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.