Uruapan Charanda Blanco
Charanda on sokeriruokosta valmistettu, tietyllä alueella ja tietyllä tavalla Meksikossa valmistettu rommilaji. Tämä kyseinen rommi koostuu puoleksi kuparipannussa tislatusta sokeriruokomehusta ja puoleksi tislatusta melassista. Käytetty sokeriruoko on lajikkeeltaan Saccharum officinarum ja se kasvaa vulkaanisessa maaperässä 1300 metrin korkeudessa. Meksikosta todellakin tulee myös muuta alkoholia kuin tequilaa ja mezcalia.

Uruapan
Meksiko
Kypsyttämätön
Drinkit tästä alkoholista:
Tehdyt
Tekemistä odottavat
ALKOHOLIN ARVIOINTI

Poikkeus edelliseen: Sininen lasipullo on todella hyvä veto viinan ollessa kirkasta. Se saa pullon erottumaan hyllystä ja on kokonaisuutena näyttävä kuin mikä. Oranssipainotteinen etikettikin näyttää tyylikkäältä. Harmillisesti korkissa on pihdattu, sillä se on kierrekorkki ja vieläpä muovinen sellainen. Viinan väri kävikin jo selväksi, ei sen enempää siitä. Rommi tuoksuu samankaltaisesti ylikypsälle, mätääntymisen rajamailla olevalle banaanille, kuin Jamaikalla yleiset 63% kirkkaat rommit, joita paikalliset nauttivat raakana. Tuoksu on pääasiassa miellyttävä. Hieman jonkinlaista pesu- tai desinfiointiainettakin tuoksussa on.
Alkoholi polttelee suuta jonkin verran, mutta etanolin höyryjä ei ole havaittavissa. Mausta ei aluksi löydy sitä tuoksun ylikypsää banaania, mutta maistelun edetessä sekin maku (joka onkin yksi harvoista viinan mauista) löytyy. Ei tämäkään viina raakana nautittuna millään tavalla suosikkiani ole, mutta pakon edessä tämäkin menee alas ja pistää mennessään nenänvarren vain hitusen verran kurttuun suuremmalla hörppäyksellä.
MAKU 40 | TUOKSU 80 | PULLON ULKONÄKÖ 98 | JUOMAN ULKONÄKÖ 50 |
KOKONAISARVOSANA
57 / 100
ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI
Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Uruapan Charanda Blanco? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.Uruapan Charanda Blanco
Charanda on sokeriruokosta valmistettu, tietyllä alueella ja tietyllä tavalla Meksikossa valmistettu rommilaji. Tämä kyseinen rommi koostuu puoleksi kuparipannussa tislatusta sokeriruokomehusta ja puoleksi tislatusta melassista. Käytetty sokeriruoko on lajikkeeltaan Saccharum officinarum ja se kasvaa vulkaanisessa maaperässä 1300 metrin korkeudessa. Meksikosta todellakin tulee myös muuta alkoholia kuin tequilaa ja mezcalia.

Valmistaja: Uruapan | Valmistusmaa: Meksiko |
Alkoholipitoisuus: 40 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön |
Lisätty sivustolle: 08.06.2024 | Lähde: Excellence Rhum |
Drinkit tästä alkoholista: Tehdyt Tekemistä odottavat |
ALKOHOLIN ARVIOINTI

Poikkeus edelliseen: Sininen lasipullo on todella hyvä veto viinan ollessa kirkasta. Se saa pullon erottumaan hyllystä ja on kokonaisuutena näyttävä kuin mikä. Oranssipainotteinen etikettikin näyttää tyylikkäältä. Harmillisesti korkissa on pihdattu, sillä se on kierrekorkki ja vieläpä muovinen sellainen. Viinan väri kävikin jo selväksi, ei sen enempää siitä. Rommi tuoksuu samankaltaisesti ylikypsälle, mätääntymisen rajamailla olevalle banaanille, kuin Jamaikalla yleiset 63% kirkkaat rommit, joita paikalliset nauttivat raakana. Tuoksu on pääasiassa miellyttävä. Hieman jonkinlaista pesu- tai desinfiointiainettakin tuoksussa on.
Alkoholi polttelee suuta jonkin verran, mutta etanolin höyryjä ei ole havaittavissa. Mausta ei aluksi löydy sitä tuoksun ylikypsää banaania, mutta maistelun edetessä sekin maku (joka onkin yksi harvoista viinan mauista) löytyy. Ei tämäkään viina raakana nautittuna millään tavalla suosikkiani ole, mutta pakon edessä tämäkin menee alas ja pistää mennessään nenänvarren vain hitusen verran kurttuun suuremmalla hörppäyksellä.
MAKU 40 | TUOKSU 80 |
PULLON ULKONÄKÖ 98 | JUOMAN ULKONÄKÖ 50 |