Valkoviini
Valkoviini valmistetaan rikkomalla ja puristamalla poimitut rypäleet. Kuoret poistetaan. Puristaminen tehdään varovaisesti, jotta kivet eivät anna viinille kitkerää makua. Sen jälkeen mehu siirretään puutynnyreihin tai terästankkeihin ja varsinainen käyminen alkaa. Rypäleiden pinnalla on hiivasieniä, jotka joutuessaan tekemisiin mehun sisältämän sokerin kanssa alkavat lisääntyä ja muuttavat sokerin hiilidioksidiksi ja alkoholiksi.

Viini / Viinipohjainen
Useita / Tuntematon
Vaihtelee
Drinkit tästä alkoholista:
Tehdyt
Tekemistä odottavat
ALKOHOLIN ARVIOINTI
En tule arvioimaan tätä alkoholia lainkaan, koska tämä ei ole tietty valkoviini vaan geneerinen alkoholilajinsa edustaja.
ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI
Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Valkoviini? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.Valkoviini
Valkoviini valmistetaan rikkomalla ja puristamalla poimitut rypäleet. Kuoret poistetaan. Puristaminen tehdään varovaisesti, jotta kivet eivät anna viinille kitkerää makua. Sen jälkeen mehu siirretään puutynnyreihin tai terästankkeihin ja varsinainen käyminen alkaa. Rypäleiden pinnalla on hiivasieniä, jotka joutuessaan tekemisiin mehun sisältämän sokerin kanssa alkavat lisääntyä ja muuttavat sokerin hiilidioksidiksi ja alkoholiksi.

Valmistusmaa: Useita / Tuntematon | |
Alkoholilaji: Viini / Viinipohjainen | |
Alkoholipitoisuus: 13 % | Kypsytysaika: Vaihtelee |
Lisätty sivustolle: 06.02.2025 | |
Drinkit tästä alkoholista: Tehdyt Tekemistä odottavat |
ALKOHOLIN ARVIOINTI
En tule arvioimaan tätä alkoholia lainkaan, koska tämä ei ole tietty valkoviini vaan geneerinen alkoholilajinsa edustaja.