Vecchio Amaro del Capo
Alkoholilaji: Katkero (amaro)Katkero Valmistusmaa: Italia Alkoholi: 35 % | Kypsytysaika: Kypsyttämätön Lisätty sivustolle: 08.04.2022 |
Italialaiset nauttivat tätä juomaa sellaisenaan, kun minä taas käytän sitä vain drinkeissä. Valmistaja suosittelee tätä amaroa nautittavan -20 asteen lämpöisenä, jääkylmänä siis. Vasta silloin (valmistajan mukaan) kaikkien yrttien maut pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla esiin. Minä maistelen tämän kuitenkin huoneenlämpöisenä.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Pullo on virkistävän muotoinen, littana ja tavallaan kantikas. Harmillisesti etiketin suunnitteluun ei olla käytetty runsaasti aikaa. Neste on punertavaan suuntaan kallistuva kupari, todella kaunis siis. Tuoksussa piparminttu on vahvana. Lisäksi tuoksussa on jotain raikkaan hedelmän ja etanolin välimaastoon osuvaa sekoitusta, yrttisyyttäkin jonkin verran. Makukin on minttuinen ja samalla hedelmäisen raikas, joskin siirappimainen koostumukseltaan. Kanelinkin taidan maistaa. Yrttisyyttä tässä on melko runsaasti, kitkeryyttä varsin maltillisesti.