Woodford Reserve Kentucky Straight Rye

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Alkoholi: 45.2 %
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Lisätty sivustolle: 21.05.2024

Jotta viskiä saa Amerikassa kutsua ruisviksiksi, pitää sen viljavalikoimasta olla vähintään 51% ruista. Tässä viskissä tuo raja ylittyy täpärästi 53% osuudella. Rukiin lisäksi tässä on 33% maissia ja 14% ohraa. Viskiä on tietojeni mukaan kypsytetty tammitynnyrissä 6-7 vuotta, vaikka tätä ei pullossa mainitakaan.

Jotta amerikkalaisen ruisviskin pullossa saa lukea Straight Rye, on sitä täytynyt kypsyttää vähintään kaksi vuotta, eikä siihen ole saanut lisätä muuta alkoholia. Jos kypsytysaika on alle neljä vuotta, täytyy vuosimäärä mainita erikseen pullon etiketissä. Täten, jos pullossa lukee Straight Rye, mutta siinä ei mainita kypsytysaikaa, sitä on kypsytetty uusissa tammitynnyreissä vähintään neljä vuotta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon muoto muistuttaa juuri ennen tätä maistelemaani Gentleman Jack -bourbonin pulloa ollen kuitenkin hieman ohuempi syvyyssuunnassa. Pullon muoto on mieluisa ja etiketeissäkään ei juuri ole moitteen varaa. Vihreä teippimäinen sinetti kaulan ympärillä on kiva lisä. Korkin ulko-osa on puuta ja varsinainen nesteenpysäyttäjäosa taitaa olla ihan aitoa korkkia. Tyylikäs kokonaisuus. Neste on tummahkoa ja tyylikästä.

Viinan tuoksu pullon suusta sisältää jonkinlaisen vivahteen joko aprikoosia tai pesuainetta, en osaa päättää kumpaa. Hieman mausteisuuttakin on mukana. Glencairnista nuuskittuna tuoksu on enemmänkin hedelmäinen kuin pesuainemainen. Olenko haistavinani vivahteen päärynää? Tuoksu on todella miellyttävä ja siitä puuttuu etanolin höyrytkin kokonaan, vaikka tämä onkin hieman perussettiä vahvempaa.

Ensimmäinen pikkuhörppy on aavistuksen mausteinen, mutta pienellä viiveellä esiin tulee myös lyhyen aikaa vieraileva hedelmäisyys. Alkoholin poltetta ei ole paljoa, mutta hieman kuitenkin. Toinen, suurempi hörppäys tuo suuhun enemmän poltetta, mutta se hedelmäinen päärynä tms. pysyy rinnalla koko ajan. Etanolin höyryjä tästä vaan ei irtoa ja sehän on aina hieno asia, mutta jotain kurkun perää kutkuttelevaa höyryä juomasta kuitenkin vapautuu. Kolmas ja viimeinen hörppy vahvistaa aiempia havaintoja.

KOKONAISARVOSANA: 80 / 100 (08.06.2024)

Maku: 70
Tuoksu: 95
Pullon ulkonäkö: 95
Juoman ulkonäkö: 95

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.