Pisco on Perun ja Chilen viinialueilla rypäleistä tislattu brandy. Se on molempien maiden suosituin alkoholi ja kumpikin maa väittää olevansa piscon alkuperämaa.

Chilessä pisco jaetaan eri luokkiin alkoholipitoisuuden mukaan: Tradicional (30-35%), Especial (35-40%), Reservado (40%) ja Gran Pisco (väh. 43%). Chileläisillä tuotemerkeillä on myös omia laatuluokkia sen mukaan, kauanko piscon on annettu kypsyä amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä. Perussa Piscoa ei saa kypsyttää tynnyreissä lainkaan. Perussa ei myöskään ole laatujen luokittelua alkoholipitoisuuden mukaan, koska se on vakiona 42–43% alc. Perussa piscoa lajitellaan kuitenkin kolmeen luokkaan käytettyjen rypäleiden mukaan.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat piscot, että piscoa sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

 

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi