Olen kirjoittanut rommin määritelmästä lyhyesti terminologia-sivulle. En kopioi tekstiä tähän, koska hakukoneet eivät pidä kopioidusta tekstistä.

Aguardiente on tislattu alkoholi, jonka alkoholipitoisuus vaihtelee 29% ja 60% välillä. Aguardiente terminä viittaa lähes mihin tahansa syötävästä asiasta tislattuun alkoholiin ja muodostuu sanoista “vesi” ja “polttava”. Tulilientä sanan varsinaisessa merkityksessä siis, vaikka espanjankielinen sana “aguardiente” ei ole samalla tavalla humoristinen kuin “tuliliemi”. Alkoholia nautitaan pääasiassa Portugalissa ja Espanjassa sekä näitä kieliä pääkielenään puhuvissa maissa Amerikan mantereella. Meksikolainen Charanda on myös aguardiente.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat aguardiente-rommit, että aguardiente-rommia sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

 

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi