Rommit ovat kuin alkoholimaailman villi länsi. Kukaan tai mikään ei juurikaan määrää tai säätele mistä ja miten rommia voi tehdä, jotta sitä saa kutsua rommiksi. Yleensähän rommi kuitenkin tehdään sokeriruokosta tai melassista. Rommipulloissa näkyy käytettävän termejä Ron, Rum ja Rhum, jotka kaikki tarkoittavat rommia. Ne kertovan kuitenkin rommin valmistustyylin alkuperän: Ron on espanjalaistyylinen rommi (mm. puerto ricolaiset, kuubalaiset), Rum on englantilaistyylinen rommi (mm. jamaikalaiset, guyanalaiset) ja Rhum on ranskalaistyylinen rommi (mm. martiniquelaiset).

Charanda on meksikolainen rommi. Se saa nimensä punaiselta savimaalta, jossa valmistuksessa käytetty sokeriruoko kasvaa. Charanda-rommia saa valmistaa ainoastaan Michoacanin alueella Meksikossa ja sielläkin vain tietyllä tavalla. Charanda-rommin valmistajia on nykyään vain kourallinen jäljellä.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat charanda-rommit, että charanda-rommia sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi