Olen kirjoittanut rommin määritelmästä lyhyesti terminologia-sivulle. En kopioi tekstiä tähän, koska hakukoneet eivät pidä kopioidusta tekstistä.
Clairin on Haitissa kotoperäisestä sokeriruokosta tislattu alkoholi, joka on läheistä sukua agricole-rommille. Sokeriruokomehu fermentoidaan puutynnyreissä luonnosta mehuun “hyppäävällä” hiivalla, eikä mitään yhtä tiettyä hiivaa lisätä mäskiin ennen tislausta. Clairinia ei suodateta ennen pullostusta ja se pullotetaan tislausvahvuisena ilman kypsytystä. Clairinia valmistetaan sadoissa paikallisissa pientislaamoissa (hökkeleissä).
Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat clairin-rommit, että clairin-rommia sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.