Rommit ovat kuin alkoholimaailman villi länsi. Kukaan tai mikään ei juurikaan määrää tai säätele mistä ja miten rommia voi tehdä, jotta sitä saa kutsua rommiksi. Yleensähän rommi kuitenkin tehdään sokeriruokosta tai melassista. Rommipulloissa näkyy käytettävän termejä Ron, Rum ja Rhum, jotka kaikki tarkoittavat rommia. Ne kertovan kuitenkin rommin valmistustyylin alkuperän: Ron on espanjalaistyylinen rommi (mm. puerto ricolaiset, kuubalaiset), Rum on englantilaistyylinen rommi (mm. jamaikalaiset, guyanalaiset) ja Rhum on ranskalaistyylinen rommi (mm. martiniquelaiset).

Kultarommi tarkoittaa rommia, joka on väriltään vaalean ja tumman rommin välimaastossa. Se ei läheskään aina tarkoita, että rommi olisi vanhempaa, pidempään kypsytettyä tai muutoinkaan esim. vaaleita rommeja laadukkaampaa. Osa valmistajista lisää rommiinsa väriaineita ja osa sokeria, koska se ei ole kiellettyä.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat kultarommit, että kultarommeja sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

Mutiny

Rumish

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi